Elevi de la Liceul Mătăsari, specializați în Polonia și Portugalia

0
1558

14 elevi de la Liceul Mătăsari au fost participat la un stagiu de specializare în Polonia, în cadrul unui proiect Erasmus+ finanțate din fondurile europene.

„S-a derulat în perioada: 13.09.2021-01.10.2021 în localitatea Wroclaw – Polonia având titlul:  UN PLUS PENTRU TINERII DIN GORJ PRIN MOBILITATE ERASMUS+ nr. 2019-1RO01-KA116-061780 și a  vizat efectuare stagiului de pregătire  practică de către 14 elevi din clasa a XII-a B, specializarea mecanică, la un partener tehnic specializat, anume :JapanTech – Wroclaw, precum și dezvoltarea abilităților lingvistice și culturale prin vizitarea unor numeroase obiective turistice din   regiunea Silezia și  Cracovia. De asemenea,cu această ocazie,  a fost vizitat și Complexul de lagăre de concentrare și exterminare: Auschwitz-Birkenau.  În aceste vizite culturale, elevii au fost  însoțiți de domnii profesori, Iliescu Gabriela și Luță Antonie Adrian“, se arată într-un comunicat de presă.

 

Peste 20 de elevi se vor specializa în Portugalia

 

În perioada următoare, peste 20 de elevi ai Liceului Mătăsari vor participa la o acțiune de perfecționare în Portugalia.

„Al doilea proiect ce se va desfășura la finele acestui an, în perioada: 29.11.2021-17.12.2021 cu titlul: MAI BUNI, MAI BINE PREGĂTIȚI PENTRU PIAȚA MUNCII PRIN ERASMUS+ nr. 2020-1-RO01-KA116-078517, are ca drept scop, susținerea unui stagiu de pregătire practică pentru un număr de 21 de elevi de la clasa a XI-a A, specializarea tehnician în activități economice, la diferiți agenți economici de profil din Lisabona – Portugalia, astfel timp de trei săptămâni elevii noștri își vor dezvoltat abilitățile practice în domeniul economic specific comerțului,  profesorii însoțitori fiind: Purdescu Claudiu, Oae Marilena si Săceanu Petre.

Obiectivele principale ale acestor proiecte îl reprezintă reducerea abandonului școlar, familiarizarea cu modul de lucru și cultura organizațională de la nivel european, creșterea nivelului de utilizare a limbilor străine și a  gradului de comunicare în mediu profesional european. și nu în ultimul rând, creșterea susținută  a procentului de inserție profesională a absolvenților proveniți astăzi dintr-un mediul social defavorabil, afectat de o puternică restructurare economică și ocupațională. În acest sens, obținerea de mai bune competențe si experiențe de lucru internațional, dezvoltarea cooperării europene în domeniul educației si formarii profesionale, reprezintă principalele ținte  strategice în ceea ce privește  creșterea prestigiului  Liceului Mătăsari“, se mai arată în comunicatul Liceului Mătăsari.

Coordonatorul acestor proiecte este profesorul Rodica Danciu. Aceasta a anunțat că liceul a mai obținut și o finanțare de 26.500 euro pentru finanțarea unui proiect care se va derula în parteneriat cu Rivensco Consulting Ltd. din Cipru, având  ca obiectiv dezvoltarea profesională a cadrelor didactice ce predau discipline tehnologice, precum și a tutorilor de practică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here