Elevi din Guadalupe, la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“ de la Hobița

0
339

Elevi din patru țări au vizitat, ieri, Casa memorială „Constantin Brâncuși“ de la Hobița. Printre aceștia s-au numărat și tineri din Guadalupe.

„Oaspeți la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși”, Hobița, Peștișani.

Pragul casei a fost trecut astăzi de un grup de elevi din Guadalupe, Franța, Cehia și Italia, în cadrul proiectului Erasmus+, Découvrir l’Europe: la tienne, la mienne, la nôtre (gazda programului fiind Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu).

În cadrul acestui program, elevii au oportunitatea de a cunoaște cultura, tradițiile și obiceiurile țării noastre, toate sub semnul unei identități europene“, se arată pe pagina de Facebook a Centrului Local de Informare Turistică Peștisani.

 

Istoria Casei Muzeu „Constantin Brâncuși“

 

Elena Udriște devenită muzeograf și apoi, directoare a Muzeului județean Gorj, a înființat în noiembrie 1971 secția Casa Muzeu Constantin Brâncuși la Hobița. Locuința tradițională a fost cumpărată de la Calistrat Z. Blendea, poreclit Calistroi, și a fost amplasată pe terenul ce-i aparținuse sculptorului.

Casa, construită din lemn de stejar cu însușiri arhitectonice specifice regiunii, a fost realizată de meșteșugarii iscusiți, cu crestături la stâlpi și uși, care prezintă asemănări foarte apropiate cu casa părintească a marelui artist, după cum mărturiseau localnicii.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here