spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateElevii gorjeni învaţă de pe hârtii xeroxate, iar ISJ Gorj primeşte 160...

    Elevii gorjeni învaţă de pe hârtii xeroxate, iar ISJ Gorj primeşte 160 de milioane!

    Peste 160 de milioane de lei vechi va primi Inspectoratul Şcolar General Gorj, pentru a achiziţiona manuale şcolare pentru clasa I! Deşi au trecut 3 săptămâni de când anul şcolar a început, elevii gorjeni de clasele a I-a şi a II-a, ca şi cei din restul ţării, nu au primit manuale. Situaţia este una grea, micuţii învăţând de pe hârtii xeroxate, iar aceasta ar mai putea dura până în noiembrie.

    După ce la începutul anului şcolar a luat naştere un nou scandal la nivel naţional pentru manuale şcolare, licitaţia pentru noile manuale a fost blocată de contestaţii, elevii de clasele a I-a şi a II-a au rămas fără cărţi pentru şcoală. Acum, elevii gorjeni sunt singurii care au de suferit, pentru că învaţă după xeroxuri. Şi învăţătorii simt efectele acestui scandal, fiind nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru hârtiile ce înlocuiesc manualele. În urma deciziei Ministerului Educaţiei, peste 160 de milioane de lei vechi vor fi repartizate pentru achiziţia de manuale de clasele a I-a şi a II-a, la nivelul judeţului Gorj. „La clasa a II-a au primit manualele care au fost recuperate anul trecut de la copii, dar la clasa I vom achiziţiona manualele în totalitate. Deja procedura de achiziţie este pornită. Judeţului Gorj i-a fost repartizată suma de 164 de milioane 411 mii lei pentru a achiziţiona manuale pentru clasa I. Aceste manuale se achiziţionează după o metodologie aprobată. Eu cred că până la sfârşitul lunii octombrie toţi copiii de clasa I vor avea manuale”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al IŞJ Gorj.

    Lecţii xeroxate

    Cauza pentru care manualele nu au ajuns pe băncile micuţilor a fost una incredibilă: au fost depuse contestaţii în cadrul licitaţiei de achiziţie a noilor cărţi. Acest lucru a blocat întregul proces, iar micuţii nu au decât să înveţe de pe vechile manuale folosite şi în anii precedenţi. „A fost problema cu licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru manualele noi, manualele elaborate conform programelor noi pentru clasa I şi clasa a II-a, dar datorită unor contestaţii depuse de unii participanţi la licitaţia respectivă, licitaţia este blocată la Comisia Naţională de Contestaţii şi durează foarte mult până se pot tipări manualele noi şi atunci Ministerul a apelat la soluţia de a achiziţiona manualele care au fost şi anii trecuţi prin retipărirea acestora”, a precizat Ion Işfan. Ministerul Educaţiei a apelat acum la soluţia de a achiziţiona manualele care au fost şi anii trecuţi prin retipărirea acestora. Până atunci, însă, singurii care vor avea de suferit sunt elevii claselor I şi a II-a, care ar fi trebuit ca acum să aibă deja manualele în ghiozdane.

    Te-ar mai putea interesa

    4 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: