spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateEvaziunea fiscală, fenomen des întâlnit în Gorj

    Evaziunea fiscală, fenomen des întâlnit în Gorj

    Fenomenul de evaziune fiscală se menţine în topul faptelor cu iz penal săvârşite pe raza judeţului Gorj. Aşa se face că, în ultimii ani, tot mai mulţi gorjeni ajung în atenţia organelor de anchetă şi ulterior în cea a judecătorilor pentru faptele de evaziune săvârşite. De la comisarii Gărzii Financiare, la poliţişti şi la procurori, cu toţii se luptă pentru eradicarea acestui fenomen care a luat o amploare tot mai mare în Gorj. Acest lucru este demonstrat de faptul că în numai ieri patru gorjeni au fost trimişi în judecată de procurorii parchetului Judeţean Gorj pentru săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

    O primă persoană trimisă în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, de procurorii Parchetului Judeţean este Ana-Maria Motorga Simion. În urma anchetei efectuate s-a stabilit că aceasta, în calitate de administrator al SC Sepadim SRL Scoarţa, în perioada ianuarie-iulie 2009, a reţinut de la salariaţi şi nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă, sumele datorate cu titlu de impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, contribuţii ale salariaţilor, reţinute conform ştatelor de plată, pentru asigurările sociale, contribuţiile individuale pentru asigurările sociale de sănătate, contribuţiile individuale la fondul de şomaj şi impozitul pe venit din salariu. Prejudiciul total cauzat a fost, conform anchetei efectuate, în valoare de peste 13.500 lei, fără a fi omis faptul că începând cu data de 15.09.2010, SC Sepadim SRL a intrat în procedura de insolvenţă. Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a luat măsura asiguratorie constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, până la concurenţa sumei de 13.671 lei, asupra unei clădiri în suprafaţă de 139 mp, aparţinând inculpatei, situată în comuna Scoarţa, judeţul Gorj.

    Tot mai multe cazuri de evaziune fiscală

    În judecată a fost trimisă şi Camelia Mateiescu, deoarece în calitate de administrator al SC Lucatone SRL Târgu-Jiu, a reţinut de la salariaţi şi cu rea-credinţă nu a virat în termen de 30 de zile de la contribuţiile salariaţilor, reţinute conform ştatelor de plată, pentru asigurările sociale, contribuţiile individuale pentru asigurările sociale de sănătate, contribuţiile individuale la fondul de şomaj şi impozitul pe venit din salariu. Prejudiciul în sumă totală de 11.675 lei, nu a fost achitat până în prezent, nici măcar parţial conform rechizitoriului emis de către Parchetul Judeţean Gorj. Inculpatul Băbăligea Mihai a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În calitate de administrator al SC Batismih SRL Baia de Fier, judeţul Gorj, nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din comercializarea materialului lemnos în cursul anului 2008. Astfel, pentru operaţiunile efectuate în cadrul societăţii cu livrările de material lemnos, evidenţiate conform avizelor de însoţire a mărfii, nu au fost întocmite facturi fiscale care să fie înregistrate în contabilitate, prejudiciul creat bugetului de stat, reprezentând impozit de profit şi TVA, fiind în sumă de 150.244 lei, fără dobânzi şi penalităţi şi nu a fost achitat. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Gorj, Cristina Ciobanu a declarat că în situaţia în care cei trimişi în judecată vor achita prejudiciul cauzat, atunci inculpaţii vor putea scăpa cu o amendă administrativă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: