18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateEvoluția pieței imobiliare din Târgu-Jiu: „Au început să se construiască blocuri noi,...

Evoluția pieței imobiliare din Târgu-Jiu: „Au început să se construiască blocuri noi, în regim privat”

blocuriÎn ultima perioadă, piața imobiliară din municipiul Târgu-Jiu a cunoscut un element de noutate. Mai multe blocuri au fost construite în regim privat în mai multe zone din oraș. „Un lucru îmbucurător este că în ultimii doi ani de zile au început să se construiască blocuri noi în regim privat, pentru vânzare. Așteptam să se facă acest lucru. S-au construit în zona Unirii-Gârdu, strada Victoriei și se mai construiește într-o zonă semicentrală”, a spus Ionuț Giubalcă, reprezentant al agenției imobiliare Oryon. Un apartament de două camere într-un astfel de bloc, cu o suprafață utilă între 50 și 58 metri pătrați, se vinde cu 50.000 de euro.

Care sunt cele scumpe apartamente

ionut giubalcaCu privire la evoluția pieței imobiliare, Ionuț Giubalcă ne spune că există o cerere crescută pentru apartamentele cu două camere, dar și pentru schimburi: „În Târgu-Jiu există următoarea tendință la care clienții apelează tot mai frecvent: ori vând o garsonieră și cumpără un apartament de două camere, ori vinde un apartament de două camere și trece la unul de trei, pentru că nevoile familiei cresc. Mai sunt situații în care oamenii renunță la un apartament de trei camere și cumpără unul de două, pentru că au anumite probleme sau copiii au plecat și nu se mai justifică să stea într-un apartament mai mare”.

Prețurile pentru garsoniere pornesc de la 60.000 de lei și ajung la 220.000 de lei pentru un apartament cu două camere. „Cele mai mici prețuri la garsonierele conf. I sunt în zona Lotrului-CAM. Prețurile pornesc de la 60.000-65.000 de lei, pentru o garsoniere fără îmbunătățiri și la etajele superioare. În schimb, cele mai scumpe sunt în zona centrală: Victoria pietonal, Unirii, Grivița. Cele mai scumpe apartamente cu două camere ajung la 210.000-220.000 de lei. Este vorba de apartamente aflat în zonele centrale, cu îmbunătățiri și o suprafață generoase”, a mai precizat Ionuț Giubalcă.

Care sunt cele mai căutate case

Cele mai căutate case din Târgu-Jiu sunt cele care au un preț de până la 80.000 de euro. „La case, majoritatea clienților au un buget de achiziție undeva până în 80.000 de euro. Casele care trec de această sumă se vând mai greu, iar clienții sunt selectivi și atenți. Este o cerere normală, care se menține la același nivel față de anul trecut”, a mai spus reprezentantul agenției Oryon.

Prețuri prea mari la spațiile comerciale

Multe spații comerciale nu își găsesc chiriașii pentru că prețurile solicitate sunt ridicate: „Sunt foarte multe spații libere și asta pentru că foarte mulți proprietari au rămas cu chiriile de dinainte de criză. Ei au venit cu chiriași din perioada de glorie, au diminuat apoi chiriile. Factorul principal este că se solicită o chirie mare. Există cerere, dar nu în orice condiții. De exemplu, cel mai mare lanț de optică medicală a reușit să intre în toamna anului trecut în piața din Târgu-Jiu prin două spații, pentru că au dorit poziții «premium»”, a încheiat Ionuț Giubalcă.

Lockdown mai puțin obișnuit. Pisicile dintr-un oraș din Germania nu au avut voie să iasă din case timp de 3 luni

0
Proprietarii de pisici dintr-un oraș german vor avea voie să-și lase animalele de companie afară...
Politia

Cinci membri ai unei familii, inclusiv o fetiţă de 5 ani, găsiţi morți în casă în Argeș

0
Cinci membri ai unei familii, inclusiv o fetiţă de 5 ani, au fost găsiţi ucişi...

Licitația pentru modernizarea Casei Tineretului ar putea avea loc în acest an

0
Conducerea Consiliului Județean Gorj speră ca licitația pentru modernizarea Casei Tineretului să aibă loc până...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!