Exemplu de director de școală: lecții de „supt” banane pe malul apei

1
219

profesor-1Sistemul educațional de la Gorj este praf! Drept dovadă, chiar și cadrele didactice de la care, prin prisma vârstei, te-ai aștepta să aibă un gram de respect față de ei înșiși, au început să își dea în petic. Și nu oricum. Un astfel de exemplu este Gheorghe Miron Aurel Chișa  mera, om trecut de prima tinerețe, căsătorit, profesor și director la Școala Gimnazială din Lihulești, comuna Berlești. Respectabilul domn, cu certificat de expert în educație, afișează o latură destul de obscenă pe pagina proprie de Facebook. Prin 2012, când nu conducea destinele instituției de învățământ, și-a „tras” niște poze în care mimează etalarea bărbăției decapate și dă lecții de felație într-un pârâu. Mai pe înțelesul tuturor, ține în mână o banană „belită” de coajă și arată privitorilor cum o poate „suge”.

profesor-2Gheorghe Miron Aurel Chișamera este un personaj despre care, dacă ai curiozitatea să cauți informații, afli că tinde spre transformarea meseriei de profesor în vocație de dascăl. Un lucru cam greu, în ziua de azi, dar, având în vedere că, în 2014 a promovat examenul pentru intrarea în Corpul Național de Experți în Management Educațional, pare că Aurel Chișamera tinde spre perfecțiunea în educație. Abilitățile sale de manager și, probabil, dăruirea față de vocația de dascăl au făcut ca Inspectoratul Școlar Județean Gorj să îl și promoveze, în prezent, Chișamera fiind director al Școlii Gimnaziale din Lihulești, comuna Berlești. Sună frumos, nu? Ar trebui, pentru că, în esență, toată această caracterizare este o utopie. Directorii de școală sunt rar aleși pe criterii de competență iar selecția lui Chișamera în Corpul de Experți al Ministerului Educației este un mare fâs. Doar am avut un liceu, cel din Țicleni, declarat de același Minister drept „școală europeană”, deși nici un sfert din elevi nu au fost în stare să ia Bac-ul. Așa că… fix un fâs, cum vă spuneam.

Lecții proaste de felație

profesor-3Faptul că nu competențele îl recomandă pentru postul de director reiese și din isprăvile sale virtuale. Astfel, pe pagina sa de Facebook apar niște fotografii în care respectabilul domn Chișamera se afișează într-o ipostază josnică pentru un cadru didactic: ține în mână o banană decojită, în dreptul pantalonilor, mimând mândru etalarea bărbăției. Una peste alta, individul mai dă și lecții de felație. Doar e profesor, nu? Și, cum vă spuneam, nu unul prea strălucit, având în vedere că ține „mădularul” invers. Este oarecum normal, doar e bărbat și, logic, este obișnuit să fie de partea cealaltă a lui. Totuși, dacă nici măcar atâta lucru nu este în stare să „predea”, este destul de clar cam cât de mult îi poate educa pe cei mici. Ba mai mult, având în vedere obscenitatea de care dă dovadă, este destul de evident că, în primul rând, nu ar avea ce să caute într-o instituție de învățământ, cu atât mai mult să și conducă una. Cu toate acestea, la noi este posibil. Ne gândim că, până la urmă, cineva își va pune întrebări și, totodată, i le va adresa și directorului obscen de la Școala Gimnazială Lihulești.
Mihai Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here