Explicația primarului Romanescu pentru stagnarea lucrărilor la Centura Târgu Jiului

1
15

Centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu nu va fi gata prea curând. Potrivit edililor, cel mai important proiect de infrastructură al orașului este blocat din lipsă de fonduri. Primarul Marcel Romanescu dă asigurări că municipalitatea nu blochează în niciun fel execuția lucrărilor, ci, pur și simplu, statul nu mai are bani să termine lucrările.

Șoferii care sperau să evite aglomerația orașului folosind Centura ocolitoare, mai au de așteptat, pentru că investiția s-a împotmolit. După numeroasele conflicte de ordin juridic între proprietarii de imobile și executant, autoritățile îi anunță acum pe gorjeni că nu mai au bani să finalizeze acest proiect. Primarul Marcel Romanescu spune că instituția pe care o conduce nu are nicio vină că lucrările stagnează de atâta timp.

„Nu e niciun impediment din partea noastră”

„Pentru Centura ocolitoare, în momentul de față trebuie alocată finanțare. Știu că s-a făcut și o licitație pentru o nouă soluție pe o anumită zonă de pe Centură. Am stat de vorbă cu mai mulți factori de decizie și exact ce am spus și când am preluat mandatul, ca și acum, Centura nu este blocată de către Primăria Municipiului Târgu Jiu. Se pot executa lucrări fără niciun fel de problemă, atât timp cât există un decret de expropriere și Statul Român deține în momentul de față acel tronson de Centură. Nu e niciun fel de impediment din partea noastră pentru a nu se realiza Centura municipiului Târgu Jiu. Este clar că singura problemă în acest moment este lipsa finanțării”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here