spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateExpoziție inedită despre monedele Chinei, „o istorie de 3000 de ani”!

    Expoziție inedită despre monedele Chinei, „o istorie de 3000 de ani”!

    În data de 12 octombrie va avea loc, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, vernisajul expoziției „Monede chinezești – O istorie de 3000 de ani. Frumusețile Chinei” organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București.

    Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” GorjLa vernisajul de la ora 14:00 vor participa oficiali al Ambasadei Republicii Populare Chineze, dar și reprezentanți ai administrației locale. „Monede chinezești – O istorie de 3000 de ani” conține 51 de panouri ce ilustrează îndelungata istorie a monedelor chinezești, din Neolitic, atunci când erau folosite cochiliile cowry, până în secolul XX. Acest ansamblu expozițional se vrea o evocare a schimbărilor istorice, economice, sociale și culturale ce au avut loc în China de-a lungul timpului. Se pot identifica trei etape principale în evoluția monedelor chinezești. Replici ale acestora vor fi prezentate cronologic în expoziția de la Muzeul Județean Gorj, astfel: 1. Monede antice de la apariția lor și până în perioada dinastiei Qing; 2. Monede chinezești de la sfârșitul dinastiei Qing până în timpurile moderne; 3. Monede chinezești din perioada modernă. ”Frumusețile Chinei” este o expoziție ce cuprinde 60 de fotografii de o calitate extraordinară ce surprind peisaje, obiceiuri tradiționale, orașe, precum și instantanee ale vieții cotidiene din China. Nu lipsesc imagini cu simbolurile Chinei, precum: Marele Zid Chinezesc, Ursul Panda, Armata de Teracotă, ceaiul verde, etc.

    Expoziție de valoare istorică deosebită

    Expoziția, inedită pentru județul Gorj, va fi deschisă publicului între 12 octombrie și 12 noiembrie și reprezintă o ocazie deosebită de a cunoaște o parte din cultura chineză, una dintre cele mai vechi și interesante culturi ale lumii. A fost prezentă în mai multe orașe ale țării – Sibiu, Suceava, Cluj-Napoca, Pitești, București. Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, continuă colaborările cu instituții de prestigiu din România și nu numai, oferind publicului local evenimente de calitate ce promovează patrimoniul cultural și învățarea continuă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: