Familia unei persoane decedate de COVID-19 a căutat o zi întreagă documentele pacientului

0
1000

Rudele unui bărbat care a murit de COVID-19 în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au fost nevoite să aștepte o zi întreagă până când actele de identitate și hainele persoanei decedate să fie găsite. Mai mult decât atât, au sunat de zeci de ori pentru a le fi predate, deoarece înhumarea nu putea să aibă loc fără documente. Constantin Popescu, de 67 de ani, din comuna Scoarța, a plecat la spital cu o pneumonie. A stat pe terasă și a adormit acolo. Era frig. Așa s-a ales cu o pneumonie. Se plângea de acasă că nu poate respira. A fost dus la spital. Acolo este iadul. Rar se mai iese“, a relatat Daniela Golumbeanu, o rudă a victimei.

Au căutat documentele o zi întreagă

Familia a fost anunțată de decesul pacientului și a mers duminică dimineață la spital pentru a lua trupul neînsuflețit, numai că nu s-a putut face acest lucru, deoarece nu s-au găsit actele de identitate pe care le avea la el atunci când a venit la spital.

„La Pasarelă, am cerut să se procedeze la eliberarea documentelor de înhumare. Am așteptat foarte mult timp și până la urmă a venit o asistentă. Ne-a adus telefonul mobil. Ne-a spus că nu se găsea actul de identitate și cardul. A sunat o doctoriță peste tot unde ruda noastră a parcurs traseul și toată lumea a spus că nu a găsit documentele. Doamna Crăciun, de la UPU, a confirmat că a plecat cu documentele în mână. Ne-am gândit să căutăm după haine că acolo poate avea și documentele. La Neurologie, unde a ajuns, ne-a spus că că nu a venit cu haine. Am sunat apoi la Spitalul 700, la ATI Tampon, și ne-a spus că nu avea haine. Am sunat și la Primiri Urgențe. S-a căutat acolo. Am vorbit cu cineva și a căutat, dar nu a găsit hainele. Nu puteam să-l luăm din spital fără documente și mai ales că era nevoie pentru înhumare. Noi vorbisem cu o firmă de pompe funerare, cu pachetele, pentru înmormântare. Se înlănțuiau toate“, povestit ruda bărbatului decedat.

Am sunat, apoi, la Camera de Gardă și i-am rugat să caute hainele, dar ni s-a spus că nu sunt acolo. Le-am rugat să ne dea numărul domnului Vienescu (n.r.-managerul Spitalului Județean de Urgență), dar ne-a închis telefonul în nas.

Am sunat la ATI tampon și i-am rugat să le caute. I s-au găsit doar ochelarii. Apoi ni s-a transmis că probabil că cineva le-a dus la primiri. Ni s-a spus de la ATI că mai caută hainele și că ne sună“, povestește Daniela Golumbeanu.

Familia a mers chiar și la Ambulanță să caute documentele: „Am fost și la Ambulanță și am discutat, dar nu s-au găsit documentele. De la ora 9 la 5 seara am căutat după haine și documente“, a mai precizat Daniela Golumbeanu.

Deficiență recunoscută de conducerea spitalului

Abia seara, familia a fost anunțată că documentele și hainele au fost găsite. „Am primit un telefon de la spital și mi s-a spus că nu s-au găsit documentele.

Am plecat la verișoara mea acasă, care vorbea la telefon. I s-a spus că s-au găsit actele la ATI tampon. I s-a spus să vină dimineața să le ridice și să mergem la Anatomopatologie.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgențe, a precizat că a apărut o sincopă la compartimentul ATI tampon, unde sunt aduși bolnavii în stare mai gravă care prezintă suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2: „A fost o deficiență înregistrată la ATI tampon.  Nu s-au căutat documentele acolo așa cum trebuie. Vom verifica să vedem ce s-a întâmplat“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here