12.9 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Actualitate Fără director administrativ la Spitalul Târgu-Jiu!

Fără director administrativ la Spitalul Târgu-Jiu!

- Advertisement -

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu mai are director administrativ şi de patrimoniu! Asta, după ce fostul director economic, Gigel Capotă, a fost promovat pe postul de şef al Corpului de Control al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, la Bucureşti. Locul său a fost luat, începând de luni, de fostul director administrativ al unităţii medicale, Corina Ratcu.

Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este incomplet, în prezent, după mişcarea făcută de Gigel Capotă, fostul director economic al unităţii medicale. Acum, Corina Ratcu, economist de profesie, cea care până vineri a ocupat funcţia de director administrativ şi de patrimoniu în cadrul spitalului, va fi cea care se va ocupa de latura economică a unităţii medicale. Aceasta va încerca să continuie planurile începute de Capotă şi spune că se va axa foarte mult pe donaţii şi sponsorizări, lucruri de care spitalul a şi început să beneficieze. „Este sfârşit de an. Vedem rectificarea care urmează. Mergem foarte mult pe doanţii, sponsorizări. Vedem ce putem obţine până la sfârşitul anului”, a spus directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Corina Ratcu.

Tiberiu Tătaru: „Am stopat o parte din pierderi!”

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a reuşit să identifice sincopele financiare ale instituţiei, în cele 3 luni şi jumătate în care Gigel Capotă a „cârmuit” latura financiară a unităţii. În atare situaţie au fost luate şi primele măsuri pentru a evita problemele în ceea ce priveşte bugetul spitalului. „Domnul director financiar-contabil, Gigel Capotă, a fost promovat, oferindu-i-se un post de conducere la Bucureşti, motiv pentru care a renunţat la poziţia ocupată aici, drept pentru care directoarea administrativă şi de patrimoniu, care până vineri a ocupat această funcţie, începând de luni a primit atribuţiile de director financiar-contabil, atribuţii pe care şi le onorează începând de ieri (n.r. luni). Am reuşit să stopăm o parte din pierderile pe care le aveam. Categoric că aceste lucruri vor continua. Activitatea lui o pot caracteriza ca fiind foarte bună şi benefică instituţiei noastre”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Director interimar

Postul de director administrativ al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu va fi ocupat, pentru o perioadă, interimar. „Deocamdată, postul de director administrativ este liber, urmează să ne gândim la cele mai bune soluţii, astfel încât poziţia aceasta să fie ocupată într-adevăr de un foarte bun gospodar, o persoană pricepută, care să poată să ne sprijine în activitatea aministrativă a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Au fost mai multe persoane care şi-au manifestat interesul. Fiind o funcţie cu interimat, pentru început, ne gândim la o persoană care să întrunească anumite calităţi pe care noi le dorim în Comitetul Director”, a mai precizat Tiberiu Tătaru. Fostul director economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a fost în trecut comisar şef al Gărzii Financiare Gorj, iar anterior promovării pe postul din capitală era director economic al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente