Festival de Artă Stradală în premieră la Târgu-Jiu, în perioada 22-28 iulie 2019

1
35

Tg-Jiu va fi gazda unui festival de artă stradală, în perioada 22 – 28 iulie. Potrivit autorităților locale, obiectivul manifestării este înfrumusețarea orașului, prin pictarea zidurilor anumitor clădiri. În acest sens, au fost identificate opt instituții școlare din municipiul Târgu Jiu.

Printre acestea se află și Liceul cu Program Sportiv, Liceul „Gheorghe Magheru“ și fostul Liceu numărul 1. Andi Popescu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că ideea organizării Festivalului de Artă Stradală a fost preluată din Portugalia. Potrivit reprezentantului Primăriei Târgu Jiu, Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu va cuprinde și ateliere dedicate copiilor. Acestea vor fi organizate inclusiv în cartierele de romi Obreja și Meteor.

Pe 27 iulie va susține un spectacol DJ K-lu. Pe 28 iulie, va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiștii stradali.

Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu va cuprinde și ateliere dedicate copiilor. Acestea vor fi organizate inclusiv în cartierele de rromi Obreja și Meteor. Pe 27 iulie va susține un spectacol și un cunoscut DJ, iar, pe 28 iulie, va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiștii stradali. Autoritățile încearcă inclusiv să aducă la Târgu Jiu un artist din Mexic, specializat în astfel de picturi.

Festivalul de Artă Stradală este organizat pentru prima dată la Târgu-Jiu, autoritățile dorind să permanentizeze acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here