Festivalul Răciturilor, devenit deja tradiţie a reunit la Tismana cei mai pricepuţi artişti culinari, care au încântat participanţii cu delicatese, în ceea ce priveşte răciturile(piftiile), prezentându-le într-un mod deosebit. La această sărbătoare au fost prezenţi maeştrii bucătari din toată ţara şi din ţările vecine, care au delectat prin operele lor de artă şi cu priceperea lor, nu doar în prepararea savuroaselor răcituri, ci şi în prezentarea lor cât mai atractivă şi cât mai îmbietoare. Potrivit organizatorilor, în concursul pentru cea mai bună piftie au intrat 12 participanţi. Pensiunile „concurente” au venit cu ce aveau mai bun, totul pentru a încânta gustul şi ochii membrilor juriului. De premiul cel mare s-au bucurat reprezentanţii unei pensiuni din Târgu-Jiu, care au reuşit să impresioneze juriul cu gustul răciturilor gătite de ei. De menţionat este faptul că anul acesta s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a festivalului. Organizatorii promit şi în anii următori organizarea acestui festival, având în vedere faptul că se bucură tot mai mult de susţinere şi apreciere.