Fetița transportată de urgență la Spitalul de Copii din Timișoara a fost salvată! O comisie anchetează acest caz

1
13

bianca-danaselMelisa, fetița în vârstă de doar câteva luni a cărei viața a atârnat ore întregi de un fir de păr, este în afara oricărui pericol. Micuța se află internată la Spitalul Clinic de Urgență de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Fetița a fost transportată sâmbătă noaptea cu ambulanța, după ce medicii de la Spitalul de Urgență Târgu Jiu s-au declarat depășiți de situație, fiind acuzați de mama bebelușului că au procedat într-un mod iresponsabil.

Bianca Dănășel ne-a spus că fetița ei este acum bine și consideră că medicul Cristina Popescu, din echipajul ambulanței, este un adevărat erou, pentru că a ventilat manual copila: „Copilul este stabil. A fost detubată la Timișoara. Respiră singurică acum. Este sub supravegherea atentă a medicilor de aici. Doamna doctor de pe ambulanță a ventilat manual trei ore copilul intubat. Trei ore, în timp ce ambulanța mergea, ceea ce este foarte greu și o imensă responsabilitate. Fata putea oricând să facă un stop”.

Un adevărat coșmar

Binca a postat pe Facebook toată întâmplarea pentru că nu a mai putut suporta. Ea a povestit cum copila a fost trimisă de la ATI la Secția de Pediatrie, unde nu a primit îngrjirile necesare, medicul de acolo susținând că nu are episoade de apnee. Micuța a fost intubată, iar părinților li se spunea mereu că nu va rezista și că va muri. Singura soluție era transferul la Spitalul de copii din Timișoara, dar echipajul medical de pe ambulanță a refuzat, inițial, transportul pentru că fetița nu era în stare stabilă. Medicii s-au certat între ei, pentru că medicul de la Pediatrie cerea ca micuța să fie luată de ambulanță, iar cei de la ambulanță susțineau că nu poate fi transportată în starea respectivă. Până la urmă, medicul a acceptat să plece la Timișoara și s-o ventileze manual pe fetiță.

Anchetă la spital

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a deschis o anchetă. „Am numit o comisie care să analizeze acest caz. O să avem rezultatele în câteva zile și atunci vor fi dispuse și eventuale măsuri”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here