Fiica unui pacient decedat de COVID-19 a sesizat că nu a mai putut recupera bunurile tatălui. S-a declanșat o anchetă internă

0
817

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a demarat o anchetă internă, după ce fiica unui bărbat care a murit de COVID-19 a sesizat că, după decesul tatălui, nu a mai primit o serie de obiecte, printre care se află telefonul mobil, dar și o sumă de bani. Femeia susține că i-au fost înapoiate bunurile în urma unor insistențe pe lângă personalul medical și după ce a spus că va merge la poliție, dar conducerea unității medicale vrea să afle ce s-a întâmplat. „Am făcut o dispoziție pentru numirea unei comise de anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat, dacă este adevărat sau nu. Sesizează că nu a mai recuperat o serie de obiecte și că acestea ar fi rămas la spital“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Bunurile decedaților de COVID-19 nu mai sunt eliberate

Pacientul a fost transferat în urmă cu aproximativ două săptămâni la un spital din București, după ce starea lui s-a înrăutățit, însă nu a reușit să supraviețuiască.

Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a spus că, potrivit legislației actuale, în cazul pacienților decedați de COVID-19, bunurile nu mai sunt înapoiate, pentru că pot fi infectate: „Este o măsură de protecție, dar o să vedem exact ce s-a întâmplat“. Acesta a mai precizat că este al doilea caz de acest fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here