Finanțare de 34 miliarde lei, obținută de Spitalul Județean de Urgență

3
12

Spitalului Județean de Urgență Târgu-JiuSpitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a obținut o finanțare europeană în valoarea de aproape 34 miliarde de lei noi. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea și dotarea cu aparatură a două săli de curs în cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, achiziționarea unei mașini și participarea la cursuri de perfecționare și formare profesională a 350 de cadre medicale.

Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este partener în proiectul derulat de către Spitalul Clinic „Dr.I. Cantacuzino“ din București, un alt partener fiind Asociația Copiilor „Mservice Terapy“.

A fost desemnată echipa care se va ocupa de proiect

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a numit echipa care se va ocupa de derularea proiectului: Paula Bălan, coordonator, Margareta Bănițeanu, contabil, Dumitru Vienescu, expert recrutare grup țintă. „De la data 1 martie va fi numită și încadrată în proiect persoana care se va ocupa cu achizițiile din proiect. Se vor face contractele de achiziție“, a precizat Paula Bălan.

Ce cursuri vor fi organizate

Cursurile de formare și perfecționare vor consta în: sănătatea femeii și copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală și boli rare. „Cursurile se vor organiza în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. La finalul cursului se vor selecta 100 de cursanți din totalul celor 600 care vor participa care vor participa la un congres medical în Danemarca, pe parcursul a cinci zile. Perioada de curs per grupă va fi de 15 zile teorie în privința medicilor și de zece zile de teorie în cazul asistenților, la care se adaugă perioada de practică. La final vor primi certificate de atestare profesională. Vor veni lectori din toată țara. Al treilea partener este acreditat în formare profesională“, a spus Paula Bălan.

În perioada următoare vor începe înscrierile de participare la cursuri. „După ce se vor amenaja sălile de curs, se va începe procedura de înscriere a participanților. O să mergem pe fiecare secție în parte și se vor completa formularele de înregistrare și de înscriere la curs de către cei care sunt dornici să particip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here