12.5 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăActualitateFirmă din Târgu Jiu prinsă cu șapte persoane fără contract de muncă

Firmă din Târgu Jiu prinsă cu șapte persoane fără contract de muncă

O firmă din Târgu Jiu a fost prinsă de inspectorii de muncă, în timp ce folosea șapte persoane care nu avea încheiate contracte de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a aplicat o amendă de 140.000 de lei.

„Un angajator, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cu suma de 140.000 lei, pentru folosirea în activitate a șapte persoane fără încheierea unui contract individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

Angajatorul în cauză activează în domeniul restaurantelor, fiind depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

Amendați pentru că au refuzat să completeze fișele de identificare

Săptămâna trecută, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, au efectuat 26 de controale, în urma cărora au fost aplicate 20 sancțiuni în valoare de 233.500 lei și s-au dispus 28 măsuri de intrare în legalitate.

„Cinci persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei pentru refuzul de a completa fișele de identificare. Acestea au fost depistate la bâlciul anual organizat în comuna Polovragi, judetul Gorj, prestând activitate pentru un angajator din domeniul restaurantelor, cu sediul în județul Iași“, se mai arată în comunicat.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția asupra faptului că, opțiunea unor angajați, de cele mai multe ori la influența angajatorilor, de a nu completa fișele de identificare atrage după sine sancționarea persoanelor în cauză cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei, în baza prevederilor Legii 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Comedie cu umor negru la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“

0
Premiera spectacolului „Cu sufletul nu-i de glumit“ de Dimitré Dinev, în traducerea lui Dan Stoica,...

Persoană fizică, amendată de Garda de Mediu

0
O persoană fizică din localitatea Bălești a fost amendată de Garda de Mediu Gorj, pentru...

Firmă de curierat, amendată pentru muncă la negru

0
Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!