1.7 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Actualitate Florarii cer sprijin financiar! „Închidem tarabele”

Florarii cer sprijin financiar! „Închidem tarabele”

Florarii din Târgu Jiu sunt extrem de supărați. Anul școlar, cea mai profitabilă zi din an pentru ei, a fost un adevărat eșec financiar. Din cauza pandemiei majoritatea elevilor au mers cu mâna goală la dascăli, totul la îndemnul autorităților. În timp ce părinții ai economisit câțiva bănuți, florarii se plâng că în acest ritm vor închide magazinele.

Buchetele de flori au lipsit anul acesta din peisajul primei zile de școală. Față de alți ani când erau cozi în piețele cu flori, anul acesta bătea vântul printre vânzătorii de profil. Părinții au ascultat sfatul oficialilor și au renunțat la micile atenții oferite dascălilor. „Nu, nu am cumpărat pentru că așa ni s-a transmis pe grupul părinților. Nu am luat nici bomboane, nimic. Este o situație specială și ne aliniem deciziilor luate”, a declarat un părinte.

Cifre de speriat

Comercianții critică decizia luată de autorități și spun că afacerile se duc în cap. Începutul de an școlar era una din cele mai profitabile zile. „Nu cred că un buchet de flori ducea la răspândirea virusului. Să fim serioși, pun mâna pe ușă, se pupă între ei, este o aberație ce s-a transmis! Vânzările au mers extrem de prost, foarte puțini părinți au cumpărat flori. Este greu să ții o afacere în picioare când vinzi un buchet la două zile. Nimeni nu ne întreabă de sănătate, doar când e vorba de taxe. Dacă continuăm în acest ritm cred că o să închidem tarabele„ a transmis un comerciant.

„Am vândut câteva aranjamente dar nu ca până acum. Ca să vă fac o comparație, cred că nici 10% din cât am vândut anul trecut. S-a mers pe coșulețe mici fără solicitări speciale”, a declarat un alt comerciant.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente