Fonduri alocate de Primăria Târgu Jiu pentru consolidarea malului râului Jiu

0
223

Aproape 70 miliarde de lei vechi va cheltui Primăria municipiului Târgu Jiu pentru regularizarea râului Jiu, pe porțiunea care traversează fosta groapă de gunoi. Apa a erodat malul și gunoaiele au început să cadă în râul Jiu.

Un pescar a filmat, în urmă cu câteva luni, modul în care s-a produs eroziunea şi cum deșeurile ajung în apă: „La o jumătate de metru sub nivelul solului. Eroziune a ajuns la nivelul gunoaielor. Această apa frumoasă este colmatată cu mizerii. Nu vede nimeni? Nu interesează pe nimeni! A mai rămas o distanţă mică până la acel deal de gunoi. Gunoiul cade efectiv în Jiu. Păcat! Avem o ţară frumoasă, cu ape frumoase şi ne batem joc! poate fi regularizat acest curs pentru a nu mai eroda“, a spus acesta într-o postare pe Facebook.

Terenul aparține Primăriei Târgu Jiu

Terenul unde are loc erodarea se află în proprietatea Consiliului Local Târgu Jiu: „Este vorba de terenul Consiliului Local Târgu Jiu. Dânşii au primit cu titlu gratuit terenul care a fost prevăzut ca groapă de cenuşă a fostului CET. Lucrările de apărare la inundaţii al fostului CET Târgu Jiu sunt incluse în obiectul preluat.

Groapa de cenuşă s-a transformat în groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu. Această groapă a fost închisă, fiind neconformă, şi s-a făcut celălalt depozit.

Există pericolul ca să fie afectată groapa veche de gunoi“, a spus Mircea Eleodor Chimerel, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here