Fost director general al CNLO, mort pe stradă. A fost o personalitate din domeniul minier

0
105

Emil Huidu, fostul director general al Companiei Naționale a Lignitului Oltenia și ex ministru adjunct al Ministerului Minelor a murit, ieri, după ce i s-a făcut rău. Bărbatul în vârstă de 78 de ani a suferit un stop cardio-respirator în timp ce se afla pe stradă. La fața locului au ajuns două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Gorj, care l-au resuscitat pe Emil Huidu, dar fără niciun rezultat, fiind declarat decedat.

Emil Huidu a fost unul dintre cei mai importanți specialiști din domeniul minier din România. Acesta a ocupat funcțiile de director general al Companiei Naționale a Lignitului, care acum face parte din Complexul Energetic Oltenia, ministru adjunct al Ministerului Minelor și consilier în cadrul Complexului. Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia și Preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, a spus că Emil Huidu a fost o personalitate marcantă a domeniului minier: „Dinaninte de anul 1989, domnul Emil Huidu era directorul Sucursalei Minelor Rovinari, după care a fost ministru, iar după 1989 a fost ministru și director general al Companiei Naționale a Lignitului Oltenia. A fost unul dintre cei mai mari specialiști din domeniul minier. A fost una dintre personalitățile cele mai relevante din sistemul nostru. Cu părere de rău am aflat tragica veste că a decedat. Dumnezeu să-l odihnească! A pierit o mare valoare“.

Autor și coautorul a 14 cărți

Emil Huidu este autorul și coautorul a 14 cărți de specialitate și a peste 20 de articole științifice. Acesta a fost și vicepreședintele Asociației Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni. De asemenea, Emil Huidu a avut și titlul științific de doctor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here