Acasa / Actualitate / Fost lider de sindicat din zona Motru, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare

Fost lider de sindicat din zona Motru, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare

Fostul lider de sindicat din zona Motru, Cristea Fluerătoru, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare. Acesta s-a predat singur la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova. Cristea Fluerătoru a fost găsit vinovat de evaziune fiscală.

Facturi fictive

Cristea Fluerătoru a introdus în contabilitatea firmei pe care o conducea, Iniţiativa Grup SRL Motru, peste 300 de facturi fiscale care nu reprezentau operaţiuni reale şi a folosit cu rea-credinţă o sumă de bani din contul societăţii.

„În perioada 2010-2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, un număr de 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 furnizori fictivi, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma de 658.277 de lei. De asemenea, în perioada 2010 – 2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655, 24 de lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent”, au arătat anchetatorii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*