18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateFosta conducere a Primăriei Târgu Jiu, vizată de o anchetă penală! Bloc...

Fosta conducere a Primăriei Târgu Jiu, vizată de o anchetă penală! Bloc pe terenul de sport al unui liceu

O firmă din municipiul Târgu Jiu a început construcția unui bloc pe un teren situat chiar lângă Colegiul Tehnic nr. 2. Pe același amplasament a funcționat, până în urmă cu câțiva ani, un teren de sport cu zgură al liceului, însă, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Târgu Jiu, la propunerea fostei conduceri din perioada respectivă a Primăriei Târgu Jiu, terenul a ajuns, după mai multe etape, la un investitor privat.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a sesizat Ministerul Educației după ce gardul împrejmuitor a fost demolat. Situația a devenit și mai gravă în urma răspunsului venit de la MEC, în care se arată că nu s-a obținut avizul ministerului pentru schimbarea destinației terenului, ceea ce reprezintă o încălcare a legii.

Adresa trimisă Primăriei Târgu Jiu

Conform unor surse, cadastrul din anul 2004 diferă față de cadastrul din anul 2016, din ultimul lipsind chiar această suprafață. Autorizație de construcție a imobilului a fost emisă pe data de 14.12.2017.

În aceste condiții, MEC a transmis o adresă către Primăria Târgu Jiu. „Având în vedere adresa Inspectoratului Școlar Județean Gorj (…) prin care se aduce la cunoștință Ministerului Educației Educației Naționale faptul că, la Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu Jiu gardul care delimitează incinta unității de învățământ de celelalte unități proprietăți cu care se învecinează a fost demolat și ulterior refăcut pe alt aliniament, operațiune în urma căreia suprafața de teren aferentă școlii a fost diminuată.

În conformitate cu prevederile art. 112 alin.2 din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare «Terenurile și clădirile unităților de educație timpurie, de învățământ preșcolar, școlilor gimnaziale și liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învățământ din cadrul acestor, înființate de stat, fac parte din domeniul public locale și sunt administrate de către consiliile locale»;

Ținând seama că nu a fost emis vreun aviz conform al ministrului Educației Naționale, conform prevederilor art.112 (6) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru schimbarea destinației bazei materiale a Colegiului Tehnic nr.2 Târgu Jiu. Vă rugăm să ne comunicați motivele care au stat la baza schimbării amplasamentului gardului care împrejmuiește incinta unității și a diminuării bazei materiale a acesteia, precizând baza legală“.

Poliția a fost sesizată

O sesizare cu privire la situația de la Colegiul Tehnic nr.2 a ajuns și la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, pentru că Legea educației spune că schimbarea destinației fără avizul MEC este infracțiune: „Schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat se poate face de către autoritățile administrației publice locale, numai cu avizul conform al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului. În caz contrar, actele de schimbare a destinației bazei materiale sunt nule de drept, iar fapta constituie infracțiune și se pedepsește conform legii penale”.

Doi frați s-au regăsit cu ajutorul polițiștilor

0
Doi frați care au fost despărțiți după ce părinții lor au divorțat se vor regăsi...

Tată și fiu din Runcu, reținuți după ce au fost depistați la volan sub efectul substanțelor psihoactive

0
Un tânăr de 27 de ani și tatăl său, ambii din comuna Runcu, au fost...

A furat un tractor din curtea unei case din Logrești

1
Un tânăr din comuna Logrești a fost reținut pentru 24 de ore, pentru că a...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!