Acasa / Actualitate / Fostul coordonator al substației de ambulanță Novaci, amendat de Raed Arafat

Fostul coordonator al substației de ambulanță Novaci, amendat de Raed Arafat

Un echipaj de ambulanță de la substația Novaci a fost controlat în curtea Spitalului Clinic de Urgență Floreasca chiar de către secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. În urma neregulilor depistate, asistentul medical Constantin Urdă, care a fost și coordonatorul substației, a fost amendat cu 2.000 de lei și riscă și o cercetare disciplinară.

Raed Arafat a descoperit o serie de nereguli grave și a solicitat o echipă de la Direcția de Urgențe Medicale. Astfel, asistentul medical Constantin Urdă se afla în față, alături de ambulanțier, în timp ce lângă pacient era un membru al familiei, situație interzisă. Mai mult decât atât, asistentul nu purta centura de siguranță, la fel ca și aparținătorul pacientului și bolnavul transportat cu ambulanța. De asemenea, echipa de control a constatat că unele medicamente erau expirate.

În urma acestor nereguli, asistentul medical Constantin Urdă, care a fost și coordonatorul substației de la Novaci, a primit o sancțiune de 2.000 de lei

Va plăti amenda din propriu buzunar

Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, a spus că este îngrijorător că toate problemele au fost depistate la un angajat care a condus unitatea de la Novaci și că este posibil ca acesta să fie și cercetat disciplinar: „Este trist că aceste lucruri vin din partea unui om care până luna trecută a fost coordonatorul substaţiei. Primele recomandări pe care facem atunci când mergem la substaţii se referă la verificarea truselor, să nu existe medicamente expirate, să folosească centurile de siguranţă, să nu ia aparţinători şi toate obligaţiile pe care le au în fişa postului. O să analizăm dacă va fi cercetat disciplinar“.

De asemenea, directorul Ambulanţei Gorj a spus că asistentul medical va suporta amenda din propriul buzunar.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*