Fostul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, condamnat definitiv

0
619

 

Actorul Marian Negrescu, fostul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de un an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Instanța de judecată a hotărât amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

„Respinge apelul formulat de apelantul inculpat NEGRESCU MARIAN împotriva sentinței penale nr. 757 din data de 09 iunie 2021, pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul nr. 10315/318/2019*, ca nefondat. În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul formulat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TÂRGU JIU împotriva sentinței penale nr. 757 din data de 09 iunie 2021, pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul nr. 10315/318/2019*. Desființează în parte sentința penală apelată ?i, pe fond, rejudecând: În baza art. 301 alin. 1 C.p. cu alic. art. 35 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 83 C.p. stabilește în sarcina inculpatului Negrescu Marian pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a ?i b Cp, alin. 2 C.p., art. 67 alin. 2 Cp rap la art. 301 C.p. stabilește pedeapsa complementară a interzicerii exercitării de către inculpat a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani. În baza art.83 alin. (1) C.pen. amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data pronunțării prezentei decizii definitive“, se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

 

Ce măsuri trebuie să respecte Marian Negrescu

 

Marian Negrescu trebuie să respecte o serie de măsuri. „În baza art.85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Gorj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenta“, a mai stabili instanța de judecată.

 

A încasat peste 450.000 de lei

 

Marian Negrescu a fost trimis în judecată de către Parchetul Curții de Apel Craiova, ca urmare a raportului înaintat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat, în urma unor verificări făcute la instituţia de cultură, că managerul încasa sume enorme de bani pentru diferite activităţi pentru care nu avea calificarea necesară şi pe care le aproba singur, cum ar fi: regia şi scenariul unor piese, întocmirea şi machetarea unor caiete-program.

Peste 40 de contracte de acest fel au fost încheiate, în baza cărora  a încasat peste 450.000 de lei.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here