29 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Actualitate Funcționară din Primăria Albeni, umilită de primar. A fost obligată să lucreze...

Funcționară din Primăria Albeni, umilită de primar. A fost obligată să lucreze în frig, pe hol, fără scaun

- Advertisement -

Viorica Băltăreţu, funcţionar al Primăriei comunei Albeni, lucrează de câteva zile pe un hol de la etajul primăriei, în frig şi în picioare, în timp ce birourile instituției sunt goale. Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, i-a dat o dispoziție prin care i-a trasat alte atribuții și i-a mutat biroul. Viorica Băltărețu se află în conflict cu primarul împotriva căruia a depus o plângere penală.

Femeia a ocupat postul de contabil. Prin noua dispoziție, primarul i-a luat aceste atribuții și a stabilit și locul unde să lucreze. De asemenea, femeia trebuie să meargă şi în localitate pentru a încasa taxele şi impozitele. „Mi s-a dat o dispoziţie de casier şi mi s-a mutat biroul acolo. Mi s-au luat atribuţiile de contabil şi mi s-au lăsat cele legate de achiziţii. Primarul a spus că acolo este biroul meu. Am cerut să mi se pună la dispoziţie un calculator, imprimantă şi internet pentru că este vorba de de achiziţii, unele pe fonduri europene. Ca să-ţi bată joc de mine, m-a pus acolo, la o masă. Există un calculator, însă nu ştiu dacă funcţionează. Nu am scaun. Stau în picioare. (…) Se ocupă altcineva de contabilitate. Este un abuz de nedescris împotriva mea“, a precizat Viorica Băltărețu.

Lucrează lângă un maldăr de documente

Lângă așa zisul birou al funcționarei există un maldăr de documente. „Sunt pe hol, acolo unde lucrez. Sunt din luna iulie a anului trecut. În momentul în care au vrut să-l ducă pe domnul secretar la etaj, au fost scoase dintr-un birou toate acele documente şi le-au lăsat pe hol. Acum m-au şi pe mine lângă ele. Documentele respective sunt foarte importante. Orice document întocmit într-o primărie este foarte important“, ne explică femeia.

Este mai cald afară, decât în biroul de pe hol

Fosta contabilă trebuie să meargă trei ore pe teren pentru a încasa taxele şi impozitele, dar asta o mulțumește pentru că afară este mai cald decât în „la birou“ „Am trei ore de teren, între 10,00 şi 13,00. Este mai cald decât acolo unde lucrez. După ce vin din teren, mă aşez acolo, dar nu am ce să lucrez, pentru că nu merge calculatorul. Documentele legate de achiziţii sunt în biroul de la parter pe care l-am avut până acum câteva zile. Jos am actele şi sus am biroul. Doar eu lucrez pe hol, în condiţiile în care birourile sunt goale. Tot etajul este gol“, ne spune funcţionara Primăriei Albeni.

Susține că a fost agresată de primar

Viorica Băltăreţu susţine că primarul vrea să se răzbune pe ea sau încearcă să pună presiune ca să-și retragă plângerea depusă la poliţie, după ce primarul ar fi agresat-o într-un birou: „Nu mai ştiu exact pentru ce vrea să se răzbune pe mine. Am avut un conflict. M-a agresat. M-a împins de nici nu m-am văzut. Nici nu am ştiut pe unde sunt. Cred că de asta se poartă aşa, ca să-mi retrag plângerea penală. Nu mi-a spus acest lucru, dar asta doreşte.

Se așteaptă să fie dată afară

Viorica Băltăreţu s-a angajat la Primăria Albeni în urmă cu un an şi două luni, prin concurs. Relația cu primarul s-a înrăutățit din vara anului trecut. Funcționara se așteaptă să fie dată afară de primar: „Totul a fost bine până în vara anului trecut. Au început discuţiile cu ceilalţi colegi şi am fost prinsă în acest cerc vicios din care nu am mai reuşit să ies. Colegul meu, domnul Buculea, este în preaviz, după ce primarul a făcut evaluarea şi a primit calificativul «nesatisfăcător». Probabil că o să urmez eu şi o să mă dea şi pe mine afară. Am lucrat 22 de ani la Petrom şi contabil şef la firma de salubritate de la Târgu Cărbuneşti, sub tutela primăriilor. Eu nu am întâlnit aşa ceva în 30 de ani de muncă şi nici nu am întâlnit aşa ceva“. Primarul Stan a fost în conflict cu mai mulţi angajaţi. Unii dintre ei şi-au dat demisiile, iar alţii au fost dați afară. Edilul este cercetat în mai multe dosare penale. Într-unul este acuzat de şantaj şi ameninţare de către fostul medic de la Centrul medical din Albeni.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini