Acasa / Actualitate / Funcționarii Consiliului Județean Gorj, trimiși la cursuri de perfecționare! Aceștia sunt școliți pe bani europeni
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Funcționarii Consiliului Județean Gorj, trimiși la cursuri de perfecționare! Aceștia sunt școliți pe bani europeni

Angajații Consiliului Județean Gorj vor fi școliți pe bani europeni. Șefii instituției au reușit să obțină finanțare pentru un proiect prin care peste 50 de funcționari se vor specializa în domenii precum audit intern sau control managerial. Potrivit președintelui Cosmin Popescu, valoarea proiectului este de aproape 400.000 de lei.

Proiectul „Optimizarea performanței capacității manageriale” le oferă șefilor județului posibilitatea de a-i școli pe subalterni fără a aloca prea mulți bani de la buget. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune că, timp de un an și jumătate, mai mulți angajați ai instituției vor urma astfel de cursuri de perfecționare. „Este un proiect semnat pe data de 17 februarie, pe Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative. Suma totală a proiectului este undeva la 380.000 de lei, cu o cofinanțare de doar 7.100 de lei din partea CJ. Este un proiect necesar, pentru că scutim din a folosi de la bugetul propriu sume de bani pentru instruirea personalului. În total vor fi 55 de salariați instruiți în decurs de 16 luni pe diverse domenii: audit intern, control managerial, standarde ISO 9001. Folosim, așadar, bani europeni pentru instruirea personalului. Trebuie să fim la zi cu legislația în ceea ce privește partea financiară, juridică și ne dorim, de asemenea, un proiect și pe parte tehnică. Au fost foarte multe modificări în partea de achiziții publice și în derularea unor proiecte”.

„Deschiși către cetățeni”

Proiectul a primit, ieri, undă verde și din partea aleșilor prezenți la ședința de Consiliu Județean, care promit că cetățenii vor avea de câștigat de pe urma serviciilor publice de o calitate mai bună. „Este un proiect pentru optimizarea actului de management, un proiect important a se realiza, având în vedere legislația administrației publice locale. Se pune accent foarte mult pe învățarea teoretică, dar contează foarte mult aprofundarea permanentă la locul de muncă. Oamenii care ocupă funcții de conducere în administrația publică trebuie să fie niște manageri eficienți și deschiși către cetățeni”, a spus consilierul PNL Victor Banța.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*