Acasa / Actualitate / Gafă de proporții a inspectorului general școlar din Gorj. A vorbit despre o școală închisă de șapte ani

Gafă de proporții a inspectorului general școlar din Gorj. A vorbit despre o școală închisă de șapte ani

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Marcela Mrejeru, a declarat, într-o emisiune, la un post local de televiziune, că la școala din localitatea Cerna Sat, care aparține de comuna Padeș, sunt înscriși opt elevi, și că este nevoie ca aceștia să se pregătească la același nivel cu alți copii de la o școală mai mare. Unitatea de învățământ despre care a vorbit Marcela Mrejeru este închisă din anul 2012.

„La Cerna Sat sunt mai puţini, acolo sunt sub… opt. Grija noastră este aceeaşi, chiar dacă este un copil, trebuie să avem grijă să meargă la şcoală, sigur că da, să înveţe şi el la fel ca şi ceilalţi, pentru că, până la urmă, ştiinţa de carte este cea care îl poate ridica şi îl poate scoate din zona respectivă, care este o zonă defavorizată la momentul acesta, este într-adevăr o zonă extrem de pitorească, Cerna Sat, care oferă oportunităţi din punct de vedere al turismului, dar în rest alte oportunităţi nu prea sunt”, a spus Marcela Mrejeru în emisiune.

„Nu mai există şcoala din 2012“

Primarul comunei Padeş, Serafim Antonie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şcoala din Cerna Sat, a fost închisă în anul 2012: „Am văzut şi eu. Nu am vrut să o contrazic pe doamna, nu mai există şcoala din 2012 cred. Nu mai este. Am scos-o de la învăţământ, am transformat-o în clădire socială din 2017”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*