spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateGata cu sarmalele româneşti! Sarmale greceşti într-un restaurant din municipiu!

    Gata cu sarmalele româneşti! Sarmale greceşti într-un restaurant din municipiu!

    Cine s-a săturat de sarmalele româneşti poate să le încerce pe cele greceşti. Un grec revoluţionează bucătăria din Gorj cu produse care mai de care mai interesante. Pentru că iubeşte Târgu-Jiul s-a gândit să-şi deschidă aici o mică afacere, care speră că va avea succes.

    După în Târgu-Jiu s-au deschis pe rând restaurante cu specific chinezesc, turcesc, arăbesc, a venit timpul şi unuia cu specific grecesc. Un grec vine să ne înveţe tainele bucătăriei greceşti, o mâncare sănătoasă care speră că va avea succes la gorjeni. Desigur din restaurantul care se va deschide sâmbătă nu va lipsi muzica tradiţională grecească, dar şi băuturile cu specific. Şi cum spune chiar patronul, care este şi bucătarul şef al restaurantului, nu vor lipsi nici sarmalele, nu cele româneşti, cele greceşti, puţin diferite de ale noastre ca şi conţinut, dar la fel de gustoase, ţine să specifice omul de afaceri. „Sunt de doi ani şi jumătate în România. Afacerea cu restaurantul a pornit de la faptul că aici, în Târgu-Jiu, nu am găsit diversitate, nu am găsit mâncare diversificată. Restaurantul este cu specific grecesc, are tot felul de mâncăruri cum mâncăm noi în Grecia, carne la proţap, carne pe cărbuni, multe mâncăruri gătite cu legume, cu carne, peşte de mare, fructe de mare şi carne de vânat. Programul de la 08:00 până la ora 12:00. Muzica va fi grecească, la fel şi băuturile, toate cu specific grecesc. Nu va lipsi nici tradiţionalul ouzo-rachiul grecesc. Asta este o idee de-a mea. Folosim ulei de măsline peste tot, mâncare uşoară, mâncare sănătoasă. Preţurile vor fi pentru toată lumea, nu este pentru o anumită categorie de oameni. Am ales Târgu-Jiul pentru că aici locuiesc de doi ani şi ceva, aici trăiesc, aici am o familie şi o altă afacere. Îmi place Târgu-Jiul şi mai ales târgujienii. Mie îmi plac sarmalele. Facem altă reţetă, o să avem şi aici sarmale greceşti şi sperăm să le placă oamenilor care vor veni la noi”, a spus patronul restaurantului cu specific grecesc.

    Aurel Popescu: Este important să creăm locuri de muncă!

    Un umăr la acest „proiect” l-a pus chiar viceprimarul Aurel Popescu. Spaţiul închiriat de patronul grec pentru afacerea respectivă aparţine viceprimarului Popescu, care speră ca odată cu acest pas mai mulţi investitori să-şi facă apariţia în judeţ. „Nu numai că aducem diversitate, dar aducem şi locuri de muncă”, a spus vicele Aurel Popescu. „Pentru că timpul pe care-l am îl acord în totalitate activităţii de la primărie nu mai aveam timp să mă ocup şi de afacere, afacerea a fost preluată de asociatul meu, o primă decizie a fost aceea de a închiria spaţiul pe care-l foloseam ca şi restaurant. Mi-a făcut plăcere să văd că un grec, o persoană din Grecia, a venit să dezvolte aici o afacere şi mă bucur foarte mult pentru faptul că personalul pe care l-am avut va fi preluat de acesta şi îşi vor continua activitatea aici. Este foarte adevărat că numărul celor angajaţi va fi ceva mai mare, sunt câteva locuri de muncă care înseamnă mult aici la nivel de localitatea. Activitatea va fi cu specific grecesc-alimentaţie publică, specificul va fi total grecesc. A investit destui de mulţi bani în reamenajarea spaţiului pentru că atmosfera de aici va fi una grecească, specială”, a spus viceprimarul municipiului.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: