Generator medical de ozon, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru combaterea infecţiei cu SARS COV-2

0
72

Un generator medical de ozon a fost pus în funcțiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, care a primit și 50 de kituri complete pentru terapia cu ozon. Aparatul a fost livrat, conform contractului de comodat incheiat între Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi Asociaţia Societatea Ştiințifică Română.

Aparatul a fost amplasat în Secţia de Boli Infecţioase din locatia de pe strada A.I Cuza şi este pus la dispoziţia spitalului din Târgu-Jiu pentru o perioada de trei luni, fiind utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul COVID-19, formele medii de boală.

„Ozonul medicinal acţionează prin incativarea agenţilor bacterieni, fungici sau virali, prin stimularea metabolismului, precum şi prin activarea sistemului imunitar. Ozonul stimuleză livrarea de Oxigen către ţesuturi prin creşterea flexibilităţii celulelor roşii şi acumularea în acestea a unei cantităţi mai mari de Oxigen. În ceea ce priveşte acţiunea antivirală a ozonului menţionăm creşterea producţiei de interferon, creearea de preoxizi de ozon şi multe alte beneficii care ajută în combaterea infecţiei cu SARS COV-2“, a spus Alexandru Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here