Gorj Aero Show cu peripeții la fostul aerodrom de la Stănești

0
1519

Gorj Aero Show, primul spectacol aerian care s-a desfășurat în județul Gorj la fostul aerodrom din localitatea Stănești, s-a bucurat de o participare numeroasă. Zeci de mii de oameni au venit să vadă avioanele și elicopterele, dar și expozițiile interesante prezentate de diferiți colecționari, cum ar fi o replică după avionul lui Traian Vuia din anul 1906, o expoziție cu fotografii cu Vasile Craiu, pilotul erou din Primul Război Mondial, sau tehnică de comunicate folosită în Al Doilea Război Mondial.

Atracția principală a fost reprezentat de avioanele MiG-21 LanceR, care au venit de la Câmpia Turzii pentru a prezenta o serie de demonstrații în cadrul Gorj Aero Show. Acestea ating o viteză maximă de 2.000 de kilometri pe oră și sunt folosite în special pentru a proteja spațiul aerian românesc. De asemenea, în cadrul show-ului au mai putut fi admirate elicoptere IAR-330 ori Șoim IAR-99, dar și avioane ale Aeroclubului României, care executat o serie de acrobații aeriene. Seara s-a încheiat cu un concert susținut de EMAA și The Motans.

Sincope în organizarea evenimentului

Gorj Aero Show a fost o reușită, dar au existat și o serie de neajunsuri. Pe drumul județean care leagă municipiul Târgu Jiu și zona fostului aerodrom s-a circulat destul de greu. Cei aproximativ 15 kilometri, care sunt parcurși, de obicei, în cel mult 15 minute,  acum au fost parcurși cam în 40-50 de minute. Parcările amenajate au fost suficiente, deși nu a existat un marcaj corespunzător al acestora, iar cei mai mulți șoferi au intrat cu mașinile în primele zone de parcare, în timp ce restul erau mai mult goale.

De asemenea, au lipsit comercianții de produse alimentare, astfel cei care au dorit să mănânce au fost nevoiți să aștepte mai bine de o oră la coadă.

Programul anunțat inițial a suferit modificări care nu au fost anunțate din timp și, mai mult decât atât, nici programul modificat nu a fost respectat,. fiind invocate condițiile atmosferice. Astfel, show-ul aerian nu s-a mai desfășurat la ora 17.00, ci la 11.00, iar în realitate a început la 12.30.

Oricum, zona fostului aerodrom de la Stănești este foarte încăpătoare, aici fiind condiții de desfășurare a unor manifestări de amploare, cu un număr mare de participanți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here