Gorj: Mască obligatorie și în aer liber!

0
612

Purtarea măștii în aer liber a devenit obligatorie și în Gorj. Potrivit unei hotărâri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe cetățenii care nu respectă noile măsuri sunt buni de plată. De purtarea măștii sunt scutiți doar copiii de 5 ani.

După ce măsura a fost aplicată în mai multe județe din țară și oficialii de la Gorj au dispus purtarea măștii în aer liber. Astfel, cetățenii fie că se află la plimbare, în piețe, parcări sau stații ale mijloacelor de transport public în comun, este obligatoriu ca din prima zi a luni august să poarte mască.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Gorj în ultimele 10 zile, Direcția de Sănătate Publică Gorj a propus, astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente în următoarele spații publice deschise: – piețe; – parcările din apropierea piețelor; – stațiile mijloacelor de transport în comun; – zonele de promenadă – zona de centru și parcurile din municipiul Tg-Jiu și din orașele/comunele din județul Gorj. Sunt exceptate de la măsura obligativității purtării măștilor de protecție în zonele menționate, următoarele categorii de persoane: – persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută; – copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Propunerea Direcției de Sănătate Publică Gorj a fost votată în unanimitate. Totodată, în cadrul aceleiași ședințe a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase. Măsurile adoptate astăzi în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu data de 01 august 2020”, a transmis ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here