Gorj: Sute de proiecte depuse pentru Programul Operațional Tranziție Justă

0
365

Aproximativ 300 de proiecte au fost depuse, la Gorj, pe Programul Operațional de Tranziție Justă. Ideile mediului de afaceri vor putea fi puse în practică cu bani europeni. Autoritățile promit sprijin pentru aprobarea planurilor și implementarea proiectelor. ”<<Locuri de muncă cât mai bine plătite>>”, aceasta este deviza locală a planului nostru”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

„Pentru mine a fost o surpriză, față de alte județe, propunerile transmise. Ca și anexă la acest plan, propunerile însumează un număr de 298 de proiecte, cu o valoare, fără TVA, de aproape un miliarde de euro. Sunt proiecte propuse de mediul de afaceri din județul Gorj, de mediul de afaceri din România și de mediul de afaceri cu capital străin. Este o surpriză plăcută această dorință de a depune proiecte, de a crea locuri de muncă și de a dezvolta  businessuri în județul Gorj. Din punctul meu de vedere Gorjul va fi cel mai afectat județ de această tranziție la energie verde și de reducere a gazelor cu efect de seră. Nu vor fi fonduri prealocate sau discuții pe tema cât primește fiecare județ”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

 Discuții importante

Autoritățile dau asigurări că mediul de afaceri va fi sprijinit, în continuare, să obțină banii necesari dezvoltării proiectelor propuse. Vor continua întâlnirile cu beneficiarii, urmând să ajungă la Gorj și specialiști care să ofere consultanță, în caz de nevoie. „Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ne-au asigurat că fondurile disponibile vor fi direcționate echitabil către investiții care să conducă la reducerea emisiilor și diversificare economică, dar care să contribuie, totodată, și la asigurarea unei tranziții sociale juste și eficiente. Mai mult, le-am solicitat reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să organizeze deplasări în teritoriu, să promoveze oportunitățile oferite în cadrul Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027, la aceste întâlniri urmând să participe inclusiv potențiali beneficiari. În acest context, Consiliul Județean Gorj va organiza o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din România, pentru promovarea Județului Gorj ca zonă cu un mare potențial de dezvoltare și diversificare economică. Prima întâlnire în acest sens va fi organizată la începutul lunii octombrie 2021, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză”, a mai transmis șeful județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here