spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjenii, afectaţi puternic de criza financiară

    Gorjenii, afectaţi puternic de criza financiară

    Gorjenii au fost şi ei afectaţi de criză. O dovedeşte bilanţul activităţii pe luna iunie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Datoriile de milioane ale contribuabililor împing instituţiile să acţioneze „dur”, astfel că aproape zilnic inspectorii din teren trec la executarea silită a datornicilor. Nu se exclud din această ecuaţie nici sechestrele sau de ce nu popririle pe disponibilităţile din conturile bancare.

    Direcţia Generală a Finanţelor Publice lucrează la foc continuu pentru recuperarea datoriilor de milioane ale persoanelor fizice sau juridice. Ultima soluţie este executarea silită pentru că datornicii fie uită să plătească fie nu au banii necesari pentru această „acţiune”. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, Luminiţa Penciu numai în luna iunie a acestui an au fost trimise aproximativ 3.000 de somaţii de plată, însă nu toate au avut şi rezultatul scontat. „Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi-a intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. Astfel în luna iunie au fost comunicate debitorilor 2.943 somaţii. Au fost înfiinţate 1.312 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici. De asemenea, au fost înfiinţate 549 popriri pe veniturile terţilor”, a spus Luminiţa Penciu.

    46 de sechestre într-o lună

    Pentru că de multe ori inspectorii din teren se lovesc de indiferenţa contribuabililor sau de faptul că aceştia nu au bani suficienţi pentru plata creanţelor se trece la măsuri radicale, cum ar fi sechestrul pe bunuri. Potrivit datelor Fiscului în această lună au fost aplicate 46 de sechestre în cazul datornicilor de milioane. „Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând în luna iunie 2013 un număr de 46 sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora iar cele mobile sunt în general mijloace de transport, utilaje, echipamente şi diverse aparate”, a mai spus Luminiţa Penciu.

    Următorul pas: scoaterea la licitaţie a bunurilor!

    Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru gorjenii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate. „În vederea valorificării bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de instituţia noastră. Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante. În ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului şi în luna iunie Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a realizat şi depăşit planul ocupând un loc fruntaş pe ţară, procentul de realizare a planului de încasări pe luna iunie este de 104,69%”, a mai spus Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: