Gorjenii cheamă salvarea pentru orice fleac

0
54

Gorjenii folosesc în mod abuziv numărul de urgență 112! Directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj susţine că în fiecare zi angajaţii primesc sute de apeluri în care cetăţenii solicită o ambulanţă pentru că îi doare măseaua sau au febră. Conducerea unităţii avertizează gorjenii că o astfel de intervenţie poate să coste viaţa unui pacient aflat într-un real pericol.

Ambulanta-112Sună la 112 pentru dureri de măsele

Gorjenii sună la salvare din orice. Cel puţin asta arată statisticile Serviciului de Ambulanţa Gorj, conform cărora aproape zilnic dispeceratul unităţii primeşte apeluri în care funcţionarii sunt luaţi în râs sau chemaţi la intervenţii ce nu reprezintă urgenţe, precum o durere de măsea, o durere de cap sau febră. „Sunt solicitări care nu sunt de neglijat, dar sunt multe altele car poate sunt excesive”, a declarat Claudiu Constantinescu, medic SJA Gorj. Pentru aceste probleme minore, medicii de pe ambulanţă recomandă gorjenilor să apeleze la medicul de familie pentru a nu ţine ocupate echipele de intervenţie.

Pedepse mai aspre

Cei care conştientizează activitatea serviciului de ambulanţă sunt revoltaţi de acţiunile gorjenilor iresponsabili, susţinând că astfel se pun în pericol vieţile persoanelor care într-adevăr au nevoie de servicii medicale de urgenţă. „Sunt inconştienţi pentru că un om bolnav moare aşteptând după ambulanţă plecată după aiureli. Dacă ar fi sancţionaţi, amendaţi, ar fi mai responsabili”, a declarat un gorjean. Cetăţenii susţin că dacă ar fi mai aspru pedepsiţi pentru apelurile nefondate, gorjenii ar deveni mai responsabili iar fenomenul ar fi redus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here