Gorjenii se „îngrămădesc” să depună cererea de divorţ

0
33

Acum când primăria te căsătoreşte şi tot aceasta te şi divorţează, numărul celor are recurg la desfacerea cununiei, este în creştere. Autorităţile locale devin îngrijorate de atitudinea cuplurilor, care brusc, pentru 100 de lei, renunţă la tot ce putea însemna „viaţa în doi”.

Astfel, în această perioadă, la Primăria Târgu-Jiu, două divorţuri au fost semnate şi alte nouă cereri sunt în aşteptare „În această perioadă ne-am ocupat de primele cereri de divorţ pe care le-am primit la Primăria Târgu-Jiu, două divorţuri au fost deja parafate, astfel încât au mai rămas şapte, deoarece am avut nouă cereri. Sunt foarte multe cupluri, pentru perioada aceasta, de când a apărut legea şi de când o aplicăm. După cum ştie toată lumea, taxa este de 100 de lei, mică, în comparaţie cu alte judeţe, cu alte localităţi, îi aşteptăm şi pe cei care mai sunt interesaţi de acest divorţ, însă speranţa noastră sinceră este să nu avem foarte multe cazuri, să fie căsătoria, o fericire pentru toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-jiu, Ramona Evulescu. Legea 202/2010 permite finalizarea mai rapidă a divorţului, atunci când ambele părţi sunt de acord, depunând actele la Primărie. Cuplurile care vor să divorţeze rapid şi gratis pot face o cerere la Primărie. După 30 de zile, dacă decizia nu s-a schimbat, depunerea unei simple cereri, garantează actele de divorţ în 15 zile.

Taxa mică îngroaşe rândurile divorţurilor

Comparativ cu alte judeţe, taxa percepută pentru divorţ, în Gorj, este foarte mică. Astfel şi la acest capitol, ne aflăm pe locurile codaşe. Acest lucru, în opinia unor consilieri locali, ar putea influenţa decizia cuplurilor „am gândit că suma de 40 de lei, taxa percepută anterior, nu acoperă cheltuielile pe care o să le aibă executivul Primăriei. Pe de altă parte nu mi s-a părut normal să facem concurenţă Judecătoriei, cu 40 de lei. Am gândit că 100 de lei e suma care, o să îi facă pe cetăţeni să divorţeze în condiţii amiabile şi pe noi, ne va satisface financiar. Dealtfel, la vederea sumei, infime, în concepţia multora, cuplurile s-ar putea grăbi şi altfel ar putea face un pas greşit”, as pus consilierul local, Traian Pătrăşcoiu, într-o şedinţă, unde a fost dezbătută problema. De menţionat este faptul că judeţul Gorj, percepe aproape cea mai mică taxă din ţară. Astfel, spre exemplu, în pe vrânceni, divorţul îi costă 500 de lei, pe vasluieni 600 de lei, pe cei din Alba 500 de lei, pe cei din Miercurea-Ciuc, 100 de euro. Cea mai mică taxă din ţară este de 39 de lei, în Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here