Gorjul așteaptă banii de la rectificare. Criteriile de repartizare a sumelor pe localități

0
49

După ce a anunțat o rectificare pozitivă, Guvernul așteaptă acum situația din teritoriu pentru a repartiza banii. Data limită impusă celor din tară este 14 august urmând ca ulterior sumele necesare să fie alocate. Gorjul are nevoie de cel puțin 10 milioane de lei pentru a rămâne pe linia de plutire.

Președintele Consiliului Județean este convins că minimul solicitat va fi alocat. Cosmin Popescu susține că primele calcule au fost făcute de Finanțele Publice urmând ca o analiză clară în acest sens să facă și ei. Data limită va fi respectată pentru ca alocarea banilor să nu fie făcută cu întarziere. “Suma va fi cu destinație pentru echilibrarea bugetelor locale. Data de 14 august este data ce ne-a fost comunicată ca fiind limită, sumele fiind deja știute. Fiecare entitate a trimis către Finanțele Publice Locale care la rândul lor au trimis adrese către Ministerul Finanțelor Publice astfel încât să nu fie afectate proiectele reale în execuție. La Gorj știm suma minimă și sperăm ca cel puțin aceasta să fie alocată pentru a nu fi afectată activitatea curentă. Avem nevoie de circa 9- 10 milioane de lei și sunt convins că această sumă va fi alocată”, a declarat Cosmin Popescu.

Formule de calcul

În ceea e privește localitățile, la împărțirea banilor se va ține cont de nevoile fiecărei unități administrative în parte. Acolo unde arieratele sunt mari sau proiectele sunt puse în pericol prin lipsa sumelor necesare cofinanțării se vor aloca sume mai mari. Dacă va fi o repartizate pe cotele defalcate pe TVA atunci situația este clară. „Prioritate va avea parte de funcționare bine justificată având în vedere diferențele de buget ce trebuie suportate din bugetul de stat. Dacă vor fi sume din cota defalcată legea este clară: arierate, cofinanțări pentru proiecte europene, proiecte naționale și împrumuturi. De aici o să discutăm și o să calculăm pentru fiecare UAT în parte. Vor fi bani și pentru funcționare însă se va ține cont de fiecare UAT”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Gorj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here