Gorjul nu scapă de pesta porcină africană

0
826

Gorjul are un focar nou de pestă porcină africană depistat în ultimele zile. De asemenea, la nivelul județului Gorj sunt active 3 focare de pestă porcină africană. Din păcate, Gorjul este alături de alte 15 județe din țară în care au fost depistate focare noi de pestă porcină africană în ultimele zile. Este vorba de un total de 54 de focare de PPA la nivelul a 16 județe din țară.

Sunt în continuare probleme și legat de pesta porcină africană la nivelul populației de mistreți din păduri și din parcurile de vânătoare. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.811 de cazuri la mistreți în 41 de județe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor. În județul Gorj a fost depistată pestă porcină africană la 54 de mistreți găsiți morți și la 50 de mistreți vânați. De mai multe luni de zile, la nivelul județului nu au mai fost depistate cazuri noi de pestă porcină la mistreți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here