8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateGorjul, plin de rable

Gorjul, plin de rable

S-a dublat numărul mașinilor second hand la Gorj!Aproape 50% din mașinile oprite, de angajații RAR, pe drumurile Gorjului prezintă neconformități. O demonstrează un bilanț al Registrului Auto Român din care reiese faptul că unele autovehicule prezentă un pericol iminent de accident.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depășirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

Date pe Gorj

În județul GORJ au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 735 de vehicule. Dintre acestea, 43,27% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 25 (3,40%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 16,89% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,54% aveau probleme legate de identificare și 2,18% aveau ITP fals, expirat sau anulat. “În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 312 de amenzi contravenționale și au fost retrase 267 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, au transmis oficialii Registrului Auto Român.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -