spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjul, sărac la capitolul banii din conturi

    Gorjul, sărac la capitolul banii din conturi

    Ne întrebăm adeseori cine sunt cei mai bogaţi sau cei mai săraci oameni din ţară. Care sunt cei mai prevăzători sau în ce fel aleg să economisească banii pe care îi deţin. Econtext a întocmit o situaţie a sumelor de bani pe care le deţin românii în bănci, în toate judeţele ţării. Îmbucurător sau nu este faptul că Gorjul se situează pe poziţia 31, cu o sumă medie de 2452, 6 lei pe persoană.

    Econtext prezintă sumele medii de bani pe care le deţin în bănci locuitorii din toate judeţele ţării. Din analiza prezentată se poate observa cine sunt cei mai bogaţi, sau cei mai săraci locuitori din ţară, dar şi ce sume deţin în conturile bancare. Gorjul, comparativ cu alte judeţe stă cam slab la capitolul economii în conturile bancare. Motivele, pot fi multiple, lipsa locurilor de muncă, lipsa companiilor străine care ar putea investi în Gorj şi implicit situaţia economică, care pare din ce în ce mai greu de scos la liman. Potrivit Econtext „Circa 85% din aceste sume le reprezintă depozitele bancare, restul fiind bani în conturi curente”. Cele mai mari sume de bani din bănci sunt deţinute de către bucureşteni. Aceştia au, în medie, 18.556,6 lei de persoană. Pe a doua poziţie se află populaţia din Cluj (7172 lei de persoană).

    La nivel naţional, valoarea medie individuală, care include atât depozitele, cât şi disponibilităţile la vedere (conturile curente) este de 5130,6 lei. După Bucureşti, următoarele locuri sunt ocupate de braşoveni (5846 lei de persoană), Constanţa (5544,6 lei/persoană), Timiş (5237,4 lei/persoană), Sibiu (5212,1 lei persoană), etc. La polul opus, printre cele mai sărace judeţe se situează Călăraşi, Botoşani şi Giurciu. Nici Gorjul nu ocupă o poziţie fruntaşă la capitolul cele mai „babane” conturi. Astfel că, judeţul nostru se situează pe poziţia 31, cu o sumă medie de 2452, 6 lei pe persoană. De menţionat este faptul că sumele prezentate provin dintr-o statistică a Băncii Naţionale a României (BNR) şi sunt valabile pentru luna iulie a acestui an, iar cursul la care au fost echivalate în lei conturile în euro este cel de joi, 25 august 2011 (1 euro = 4,2525 lei).

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: