Greşeli repetate în sistemul medicale gorjean. Unităţile medicale, sancţionate de CAS!

1
17

Neregulile se țin lanț în sistemul medical gorjean. 16 mii de lei a imputat Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, într-o singură lună, unităţilor spitaliceşti, cabinetelor medicale şi farmaciştilor. Reprezentanţii CJAS au găsit nereguli, legate de neeliberarea scrisorii medicale la externare sau a rețetei, ori documente completate necorespunzător de medici şi farmacişti.

Şurlea Daniel, adjunct CJAS Gorj

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate au efectuat în, cursul lunii iunie, 12 controale la unităţile spitaliceşti, cabinete medicale şi farmacii din judeţul Gorj. Cei care au avut cele mai multe abateri au fost medicii din spitale, dar și medicii de familie. „Dintre cele 12 controale efectuate, şase sunt la furnizorii din asistenţa medicală primară, patru sunt la farmacii, un control la un furnizor de servicii medicale clinice şi un control la un spital”, a declarat Daniel Șurlea, directorul CAS Gorj.

Verificările au scos la iveală mai multe nereguli pentru care au fost aplicate și sancțiuni în valoare totală de 16 mii de lei. „Cele mai frecvente abateri sunt cele care, din păcate, se repetă şi cred că se repetă din neatenţia celor care completează formulare respectivă. În speţă este vorba de necompletarea cu toate datele a formularelor specifice sistemului de sănătate, neeliberarea în toate cazurile a scrisorii medicale la externare sau din cabinetul ambulatoriu, neeliberarea reţetei la externare, deci lucruri de genul acesta. Nu putem spune că sunt disfuncţionalităţi majore, ci mai degrabă lucruri care ţin de neatenţia celor care lucrează la furnizorii respectivi. Cuantumul sumelor imputate se ridică la suma de 16.000 de lei. Cea mai mare sumă este imputată la Spital- 13.000 de lei, dar ea nu este mare având în vedere valoarea contractului la un spital care este mult mai mare. Medicilor de familie li s-au imputat sume în valoare de 2600 de lei, iar cele mai mici sume au fost la furnizorii de servicii medicale clinice şi la furnizorii de servicii farmaceutice, până la 100 lei- suma imputată cumulată acestora”, a precizat Daniel Şurlea.

Cea mai mare sancțiune a fost acordată Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, căruia i s-a imputat suma de 13 mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here