Acasa / Actualitate / Grevă la Penitenciarul Târgu Jiu

Grevă la Penitenciarul Târgu Jiu

Angajații din Penitenciarul Târgu Jiu vor intra astăzi în grevă japoneză. Protestul este organizat în toate penitenciarele din țară de către sindicatul Novalex. Salariații din sistemul penitenciar sunt nemulțumiți că nu primesc bani pe orele suplimentare lucrate, dar și de condițiile de lucru.

Membrii sindicatului Novalex va purta cate o banderolă de culoare albă in semn de protest. „În primul rând, domnul ministru refuză plata orelor suplimentare. Sunt peste un milion de euro suplimentare efectuate care nu au fost plătite. Dumnealui s-a angajat în urmă cu șase luni către un penitenciar din România că va achita aceste ore suplimentare, dar nu s-a întâmplat acest lucru. ne dorim condiții de lucru mai bune. Domnul ministru a promis acum un an standarde pentru condițiile de muncă și un plan multianual, dar nu s-a ținut de cuvânt. Mai solicităm stoparea împuternicirilor ilegale. Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de management superior“, a spus Ion Tătaru, președinte sindicat Novalex.

Pensiile au fost ciuntite

O altă revendicare o reprezintă stoparea abuzurilor față de pensionari. „Cerem stoparea abuzurilor asupra pensionarilor. Solicităm eliminarea scamatoriei legislative prin care începând cu 15 septembrie au fost reduceri cu peste 30% prin ordonanță de urgență ale pensiilor angajaților din sistemul penitenciar“, a mai precizat Ion Tătaru.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*