Acasa / Actualitate / Gropi comune la Țânțăreni pentru îngroparea porcilor eutanasiați

Gropi comune la Țânțăreni pentru îngroparea porcilor eutanasiați

Autoritățile comunei Țânțăreni se pregătesc pentru apariția pestei porcine. Lucrătorii primăriei vor amenaja trei șanțuri mari, în extravilanul comunei, în care să fie aruncați porcii eutanasiați, în cazul în care apare vreun focar de pestă porcină africană.

La ultima ședință a Consiliu Local s-a luat hotărârea de identificare a terenurilor pe care să fie făcute gropile. Primăria a solicitat, deja, avize de la Agenția de Mediu Gorj, Serviciul de Gospodărie a Apelor și Direcția Sanitar-Veterinară. Localnicii din Țânțăreni și Turburea au început să sacrifice în masă porcii, după ce boala a apărut la Dolj, la 35 de kilometri de județul Gorj.

„Suntem obligați să luăm măsuri“

Marian Ciutureanu, viceprimarul comunei Țînțăreni, a precizat că localnicii s-au mai calmat, după ce focarul din județul vecin a fost închis: „Nu este niciun motiv de îngrijorare în privința pestei porcine. Este normal ca oamenii să fie temători pentru că la 35 de kilometri de noi s-a depistat un focar. Noi le sugerăm oamenilor să rămână calmi, mai ales că focarul a fost declarat închis. Suntem obligați să luăm măsuri, pentru identificarea unor terenuri în cazul apariției unei epizootii majore să putem să îngropăm porcii. S-a emis o hotărâre de Consiliul Local pentru identificarea a trei terenuri, în extravilanul localității, în suprafață de 500 de metri pătrați. O să depunem solicitările pentru obținerea avizelor“, a spus viceprimarul din Țînțăreni la Radio Infinit.

Un comentariu

  1. Oamenii au fost 5 minute mai deștepți 😂😂😂pesta porcină nu există

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*