Hartă online pentru identificarea gunoaielor din județ

0
27

Un număr de „urgenţă” și o hartă pentru gunoaie. Este metoda inedită prin care autorităţile din judeţul  vor stopeze problema deșeurilor aruncate la tot pasul prin județ. Până acum trei zone au fost curățate prin intermediul acestei platforme care nu necesită mai mult decât o aplicație instalată.

“Din păcate nu scăpăm de gunoaie nici în sezonul rece și nici de cei care sunt certați cu bunul simț. Ne dorim în perioada următoare, pe lângă numărul de telefon deja făcut public și funcțional prin WhatsApp, să lansăm o hartă online a județului în care oamenii să poată să intre și să bifeze locul respectiv, în care sunt deșeuri menajere. În urma verificării hărții, noi ne vom deplasa în acea zonă pentru a vedea despre ce este vorba. Am primit mai multe sesizări și le avem în vedere în următoarele acțiuni ecologice”, a declarat Luis Popa, directorul SJGDAS Gorj.

Narcise, cartierul uitat de autorități

Zilele trecute o acțiune de ecoogizare a avut loc în cel mai nou cartier din Municipiul Târgu Jiu-Narcise. Aici angajații Serviciului Județean de Gestinarea a Deșeurilor Gorj au descoperit grămezi de haine vechi și moloz. Cartierul este o țintă ușoară deoarece în zonă autoritățile nu au mai investit de ani buni, vegetația abundentă permitând ușor ca mașinile pline cu gunoi să fie descărcate fără ca cineva să-i poată identifica. “Cele mai multe probleme sunt în apropierea orașului și dacă e să vorbim de Municipiul Târgu Jiu, și în acest moment sunt convins că sunt mai multe zone plin de gunoaie. Este acel cartier Narciselor, am rămas uimit de ce am găsit acolo în urmă cu câteva zile, dar, sper și cu sprijinul autoritățior să rezolvăm problema”, a mai declarat directorul SJGDAS Gorj .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here