Acasa / Actualitate / Hotărârea privind demiterea lui Rotaru, nelegală

Hotărârea privind demiterea lui Rotaru, nelegală

Prefectura Gorj a decis! Hotărârea inițiată de grupul PNL și votată de aleșii locali din Târgu Jiu prin care se dorea destituirea lui Marian Rotaru este nelegală. Actul administrativ va fi atacat în contencios.

Directorul de la Patrimoniu iese învingător din lupta cu consilierii locali care-l doreau dat afară din funcția publică. În urma unei analize serioase Instituția Prefectului cere instanței să declare actul nelegal. „Domnul prefect a verificat legalitatea hotărârii privind demiterea directorului de la Direcția de Patrimoniu și s-a constatat că respectivul act administrativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare. În concret, potrivit Legii 2015/ 2001 a Administrației Publice Locale și Statutului funcționarului public, directorul în cauză, care are calitatea de funcționar public, nu putea fi demis de Consiliul Local ci doar prin dispoziția primarului din Târgu Jiu. De asemenea actul administrativ respectiv nu îndeplinește nici condițiile de formă nefiind contrasemnat de secretarul municipiului Târgu Jiu și, astfel, s-a luat decizia de a ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea”, a declarat juristul Prefecturii Gorj Liviu Diaconescu.

Un comentariu

  1. spre stiinta, dl. ziarist:
    Imprejurarea ca prefectura contesta masura nu inseamna ca aceasta e nelegala. E doar un demers la instanta specializata, care va dispune, in doua faze jurisdictionale, asupra temeiniciei si legalitatii deciziei CL.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*