6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăActualitateHotelul unui târgujian, fără contor la apă

Hotelul unui târgujian, fără contor la apă

contorReprezentanții societăţii Aparegio Târgu-Jiu au descoperit, în urma controalelor pe care le efectuează pentru depistarea celor care sunt branșați ilegal la rețeaua de apă sau care nu au înregistrat consumul, că un hotel din municipiul Târgu-Jiu consumă nelegal apă. Hotelul funcționează fără a avea contor de apă care să înregistreze consumul. Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, susține că a fost uimit să descopere situația respectivă, mai ales că hotelul „Asia” este situat chiar în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Acesta susține că reprezentanții hotelului respectiv au la dispoziție un termen de cinci zile pentru a lua măsuri de intrare în legalitate. Hotelul aparţine controversatului om de afaceri, Ionuţ Budilică, reţinut de mai multe ori pentru evaziune fiscală. „Am avut o supriză mare acum câteva zile, când am văzut într-un raport al celor de la Relaţii cu Clienţii, să vad acolo că un hotel din municipiu, de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, Hotel Asia, nu are contor de apă. Am fost foarte surprins şi cred că pe undeva este o greşeală pentru că refuz să cred că un hotel de dimensiune, şi cu branşament dublu să nu aibă abonament la apă. Am dat ordin să fie verificat şi dacă nu vine în cinci zile să încheie acte şi să vedem de când beneficiază de serviciile noastre, şi cu nişte plăţi din urmă, va fi debranşat”, a declarat Traian Pătrăşcoiu la Radio Omega.

budilica-2

Noi vile verificate

Aparegio Târgu-Jiu are implementat un sistem de monitorizare a apei în toate zonele din municipiul Târgu-Jiu, cu ajutorul căruia pot fi depistate pierderile la apă. Conducerea societății vrea să ia astfel măsuri împotriva celor care consumă apă din rețeaua publică fără să plătească, sau, după caz, a celor care sunt branșați ilegal. Traian Pătrășcoiu susține că au fost demarate deja o serie de controale în întreg municipiul Târgu-Jiu pentru depistarea acestora. „Urmează ca toţi consumatorii din zona de nord a oraşului, Dumbrava, Vădeni, Preajba, Drăgoieni şi Primăverii vor fi inventariate. Trebuie să se intre în legalitate”, a mai spus Traian Pătrăşcoiu.

Telefon special pentru reclamatii

Conducerea Aparegio Gorj anunță că vrea tranparență în relația cu cetățenii, motiv pentru care a pus la dispoziția acestora un număr de telefon, unde vor fi preluate urgențele generate de avariile la rețelele de apă. Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio susține că, de acum înainte, va face tot posibilul ca locuitorii municipiului Târgu-Jiu să nu mai fie nevoiți să se confrunte cu situații în care, din cauza avariilor să rămână pentru o perioadă lungă de timp fără apă la robinete. În cazul în care vor exista situații de acest gen, un operator Aparegio va prelua cazurile respective la numărul de telefon 0253.920 și va trimite echipe în teren pentru remediarea situațiilor de acest fel. Pătrășcoiu susține că Aparegio dispune de personal suficient, dar va încerca să lucreze la viteza de reacție a muncitorilor care se deplasează în teren.

ApaRegio

Scandalul branşărilor la apă a izbucnit de câteva zile după ce în presa locală au apărut informaţii că „bogătanii” din cartierul de lux „Bicaz” consumă apă pentru grădini şi piscine direct din reţeaua publică de apă a municipiului, apa nefiind contorizată şi plătită la Aparegio. Printre cei care beneficiau ilegal de apă din reţeaua publică se numără angajaţi ai Primăriei Târgu-Jiu, directori la CEO, şefi de instituţii publice şi politicieni. Toate aceste ilegalităţi au ieşit la iveală după plecarea lui Ion Popescu de la şefia societăţii Aparegio Târgu-Jiu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -