33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateIacobescu despre cazul polițiștilor reținuți : „Dacă un subordonat nu respectă legea,...

Iacobescu despre cazul polițiștilor reținuți : „Dacă un subordonat nu respectă legea, trebuie tras la răspundere și șeful”

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, critic la adresa echipelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj care nu folosesc echipamentul video, din dotare, în timpul acțiunilor derulate.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu afirmă că dacă ar exista suport video orice acuzație făcută ar fi mai ușor de analizat. Declarațiile vin în contextul în care patru polițiști din cadrul IPJ Gorj sunt acuzați de tentativă de omor și tortură, după ce au bătut un bărbat din Novaci, acesta ajungând la spital în stare gravă.

”Este normal să primească pedeapsa prevăzută de lege”

„Având în vedere că aceștia au acele bodycam pe ei, ar trebui ca cele dispozitive să fie pornite tot timpul, la orice intervenție care se face, pentru a avea suport video la ceea ce se întâmplă. Nu să le oprească atunci când le convine sau să le pornească când le convine sau nu le convine, pentru că se întâmplă și astfel de fapte. Dacă lucrurile și cercetările vor dovedi că acei polițiștii sunt vinovat și au făcut aceste fapte, este normal să primească pedeapsa prevăzută de lege”, a declarat Marcel Iacobescu.

Vinovații, trași la răspundere Prefectul mai spune că șefii IPJ Gorj ar trebui să răspundă pentru faptele subalternilor. “Modul de acțiune, modul în care polițiștii își fac treaba ar trebui să îi preocupe mai mult pe cei de la Inspectorat Județean de Poliție. Faptul că un subordonat nu respectă legea, eu cred că trebuie tras la răspundere și șeful lui, pentru că acesta se ocupă de pregătirea lui, se ocupă de urmărirea modului cum își desfășoară activitatea și, până la urmă, intră în sarcină lui să își instruiască, să își pregătească oamenii, iar acesta aceștia să își desfășoară activitatea în limitele legii”, a mai transmis prefectul de Gorj.

Corpul de Control al IGPR la IPJ Gorj

0
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut șefului Poliției Române să trimită Corpul de control...

Caravana Prevenirii Criminalității colindă școlile Gorjului

0
Caravana Prevenirii Criminalității colindă școlile Gorjului

A dat cu mașina peste polițist și a fugit

0
Un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: