Iarna s-a întors! Drumarii au ieşit din nou pe teren

0
46

În judeţul Gorj drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Iarna s-a întors, aşa că aceştia se văd nevoiţi să stea în permanenţă pe drumurile din judeţ, asta pentru ca şoferii să se afle în siguranţă. Stratul gros de zăpadă, depus în zonele montane le-a dat însă bătăi de cap angajaţilor SDN. Aceştia au ieşit în teren cu 49 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat aproximativ 160 de tone de material antiderapant pentru a menține carosabilul curat și a preveni apariția poleiului.

O bună parte din judeţul Gorj a fost din nou acoperit de un strat de zăpadă. Încă de la primii fulgi angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale au fost trimişi pe teren, pentru ca situaţia să fie în permanenţă sub control. Într-o singură noapte aceştia au acţionat cu aproape 50 de utilaje atât pe Defileul Jiului cât și pe Transalpina dar și în zona Godeanu acolo unde au fost dislocate trei unimoguri pentru a îndepărta zăpada.

,,Iarna încă nu a trecut, vremea este imprevizibilă. De această dată a nins mult pe Godeanu, a nins pe Defileu, a nins la Rânca dar şi la zona de Sud, spre Motru. 49 de utilaje au acţionat, peste 160 de tone de material antiderapant. A fost schimbată un pic organizarea. Domnul director Bratu, în urma analizei făcute, a dispus să ducem tot ce înseamnă unimog (acele utilaje de mare putere care se mişcă şi cu o viteză mai mare) să fie dislocate în zona de munte. Pe muntele Godeanu în mod deosebit şi pe Rânca. Avantajul este că se deplasează repede şi trec undeva la un interval de 15 minute, iar zăpada nu are timp să se depună”, a declarat Ion Tudor, şeful SDN Gorj.

Pentru că exista riscul de îngheț și producerea de polei, reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au împrăștiat peste 160 de tone de material antiderapant. Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente rutiere produse din cauza acestor fenomene meteorologice.

,, În permanenţă au fost utilajele pe drumuri. Nu a fost niciun eveniment rutier, drum închis sau alte necazuri. Aşteptăm în continuare să vedem cum se manifestă vremea. Avem material antiderapant suficient, avem utilajele în stare perfectă de funcţionare. S-a acţionat şi cu freza în staţiunea montană Rânca. Iar ca de obicei, noi am fost primii pe drumuri, pentru că dacă nu e drumul bun nu funcşionează nimic”, a declarat Ion Tudor, şeful SDN Gorj.

Conform meteorologilor, în următoarele zile vremea va rămâne rece, iar în zona montană ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. De asemenea, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here