Acasa / Actualitate / Iarna s-a întors în județul Gorj la mijlocul primăverii. Rânca este acoperită de zăpadă

Iarna s-a întors în județul Gorj la mijlocul primăverii. Rânca este acoperită de zăpadă

ranca 1Iarna a revenit în forță în județul Gorj, deși, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm la jumătatea primăverii. A nins din abundență în zona Rânca, unde drumarii au intervenit pentru a deszăpezi Transalpina. Turiștii au fost luați prin surprindere de revenirea ninsorilor. „Nu era de așteptat să ningă așa de mult. Acum nu mă mai bucur de zăpadă. În loc de floricele și de iarbă verde, avem parte de zăpadă”, a spus un turist. Alți turiști chiar au tras o bulgăreală. „S-a întors iarna. Așteptăm zăpada de Crăciun, dar vine de Paște. Nu ne lipsește mult până când o să putem lua schiurile”, a precizat un alt turist.

Drumarii au acționat cu mai multe utilaje de deszăpezire

ranca 4Drumarii au acționat ieri dimineață cu mai multe utilaje. „Prognozele meteorologice ne-au pus în gardă, mai ales că s-a emis „Codul Portocaliu” de zăpadă și visocol puternic. Am început să acționăm cu material antiderapant de la ora 7 de dimineață. Acționăm în Rânca cu două utilaje cu lamă și răspânditor de material antiderapant, un încărcător frontal și o autofreză care se află la dispoziție”, a precizat Cristi Tudor, reprezentant al Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu.

S-a intervenit cu utilaje din alte județe

ranca 2Contractul de deszăpezire s-a încheiat, astfel că drumarii au acționat cu propriile mijloace. Secțiile din județele de câmpie au ajutat cu utilaje. „În zona Munțiilor Godeanu s-a acționat cu două unimoguri, iar pe DN 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului – Voineasa cu patru utilaje. S-a dispus relocarea utilajelor din zona de câmpie în cea de munte. La Rânca au venit utilajele din Dolj, iar în Munții Godeanu au venit cele din Mehedinți. Contractul de deszăpezire s-a încheiat de la data de 31 martie. Acum suntem cu utilaje proprii”, a mai precizat Cristi Tudor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*