2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateIată când va fi GATA Stadionul din Târgu-Jiu! Se pregătesc de recepție

Iată când va fi GATA Stadionul din Târgu-Jiu! Se pregătesc de recepție

Noul Stadion Municipal din Târgu-Jiu va fi pus în funcţiune în luna iunie a acestui an. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu-Jiu, lucrările de realizare ale Stadionului au costat aproape 20 de milioane de euro.

stadion-1Conform graficului întâlnirii de lucru dintre reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu şi cei ai Companiei Naţionale de Investiţii, care a avut loc săptămâna trecută, s-a stabilit ca peste două luni să se facă aceste teste la alimentarea cu energie electrică, apă, canalizare şi gaze. În perioada aprilie-mai vor avea loc primele probe la utilităţile noului stadion pentru a vedea dacă există eventuale probleme, urmând ca în luna iunie să aibă loc prima recepţie a respectivului complex. „Stadionul Municipal intră în aprilie-mai în primele probe la utilităţi, urmând ca în luna iunie să vorbim de o primă recepţie sau o punere în funcţiune a întregului complex. (…) Primăria Târgu-Jiu va cheltui 1,3 milioane pentru asigurarea utilităţilor, dar şi pentru o dublă alimentare cu energie electrică, din două surse diferite pentru nocturnă. Fondurile necesare au fost atrase de la Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, fiind foarte greu să susţii lucrări de asemenea anvergură doar din bugetul municipiului”, a spus Marius Ionescu.

15 mii de locuri și 300 de locuri de parcare

Noul stadion din municipiul Târgu-Jiu va avea aproximativ 15.000 de locuri, dar și un hotel modern cu 40 de camere. De asemenea, va fi construită o parcare subterană de circa 300 de locuri care va ajuta la fluidizarea traficului rutier în zona Primăriei Târgu-Jiu. Marius Ionescu a spus că în Consiliul Local se va hotărî dacă parcarea va fi cu taxă sau nu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -