Iluminatul festiv în acest an va fi aprins de o persoană specială

0
818

Evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi sărite din schema în acest an la Târgu Jiu. Municipalitatea susține că nu va organiza nimic din cauza pandemiei. Târgujienii se vor putea bucura totuși de un iluminat festiv generos care va fi aprins fără prea mult fast.

În acest an, orașul Târgu Jiu va fi decorat diferit. Municipalitatea a ales străzile să fie illuminate cu ornamente închiriate. În privința bradului, se va apela la vechia achiziție de 100 de mii de euro care anul trecut a rămas în depozit. “Avem foarte puține zone în care nu am montat iluminatul pentru sărbători, dar vom monta instalațiile și în acele zone. Este vorba, în special, de zona centrală și cele două cartiere care vor fi amenajate în mod deosebit, respectiv Lido și Debarcader. Continuăm această activitate și a început deja amenajarea zonei centrale cu amplasarea bradului de Crăciun. Am stabilit să ducem doi brazi naturali în parcurile Lido și Debarcader, iar bradul artificial va fi montat în zona centrală. Asta ținând cont de faptul că îl avem, că funcționează și că trebuie să amortizăm acea investiție, acea sumă de bani care a fost alocată acum patru ani de zile pentru achiziționarea acelui brad. Este al nostru. Că e mare suma sau că e mică, asta e altă discuție. Bradul este în momentul de față în patrimoniul municipiului Târgu Jiu și trebuie folosit. Dacă vom avea solicitări pentru a oferi bradul în chirie altor unități administrativ-teritoriale, îl vom oferi cu mare drag. Vrem să le oferim cetățenilor din Târgu Jiu în fiecare an altceva. Decorul de iarnă este plăcut, dar cetățenii așteaptă, odată cu sărbătorile de iarnă și 1 Decembrie, să vadă și altceva decât ceea ce văd în fiecare an”,a transmis Marcel Romanescu.

30 de mii de lei

Pentru decorul de poveste municipalitatea va scoate din buget 30 de mii de lei. “O parte din costurile instalațiilor este suportată de autoritatea pe care o conduc, iar cealaltă parte de către societatea care a și câștigat această licitație, ținând cont de faptul că societatea are și o altă mare lucrare în derulare. Iluminatul pe bază de leduri este câștigată de aceeași societate care montează și instalațiile ornamentale. Este vorba despre 30.000 de euro, cu montat, demontat și tot ceea ce vedeți astăzi instalat în municipiul Târgu Jiu. Este o sumă rezonabilă. Pe oferta făcută inițial era vorba de 120.000 de euro, însă au înțeles foarte bine momentele prin care trecem din punct de vedere bugetar. Pe de altă parte, au zis că având o investiție de 4 milioane și ceva de euro la Târgu Jiu, își permit să vină și ei cu o anumită contribuție pentru sărbătorile de iarnă”, a mai transmis edilul.

Cine apasă pe buton?

Pentru aprinderea iluminatului festiv, în acest an, primarul vrea să apeleze la o persoană specială. “În momentul de față nu putem vorbi de alte acțiuni în afară de căsătoriile la Poarta Sărutului în noaptea de Revelion. Sper, dacă ne va permite legislația, să pornim iluminatul așa cum o făceam și în anii ceilalți, cu o persoană care să poate face acest lucru. De data aceasta mă gândesc la o persoană cu dizabilități. O tânără sau un tânăr pe care să îl aleg din comunitatea târgujiană și care să poată deschide sărbătorile de iarnă la Târgu Jiu, dar nu cu festivismul din ceilalți ani. Doar mergem acolo, apasă pe buton și se deschide iluminatul. Nu mai avem alte evenimente pe care să le organizăm, pentru că nu ne putem asuma riscul ca la astfel de evenimente să avem foarte multe persoane. Nu știu ce se va întâmpla pe 1 Decembrie, dar este clar că iluminatul va funcționa. Vom vedea dacă municipiul Târgu Jiu va fi sau nu carantinat, eu nu iau în calcul o astfel de variantă. Pe de altă parte, nu pot să nu mă pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Indiferent cum ar fi, că e stare de alertă, stare de urgență sau carantină, sărbătorile de iarnă trebuie să existe în primul rând în sufletul nostru, iar, pe de altă parte, nu se poate închide orașul definitiv. Fiecare cetățean va putea ieși o perioadă de timp și poate să vadă iluminatul ornamental. Suntem totuși în sărbătorile de iarnă. Trecând și printr-o perioadă atât de dificilă, lumina sărbătorilor chiar este binevenită”, a afirmat Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here