Acasa / Actualitate / Imagini: Rânca, sufocată, din nou, de gunoaie

Imagini: Rânca, sufocată, din nou, de gunoaie

Rânca, din nou, transformată în groapă de gunoi. Liderul USR Gorj, Radu Miruță, a postat pe o rețea de socializare mai multe imagini în care sunt surprinși mai mulți saci cu deșeuri menajeze. Politicianul arată cu degetul spre edilii celor două localități din zona muntoasă care au forțat mâna cabanierilor din zonă pentru a încheia contracte pentru serviciul de colectare a gunoiului.

Nepăsarea continuă să nască munți de gunoaie la Rânca. În plin sezon montan coada stațiunii este îmbâcsită de saci plini cu deșeuri menajeze. În zonă nu mai există pubele după ce cabanierii au refuzat să plătească pentru serviciul de saluritate. Liderul USR, radu Miruță, face apel la autorități să găsească o soluție. “Rog cele doua primarii (Novaci si Baia de Fier) ca până când vor rezolva în Consiliul Local colectarea taxei de gunoi în același timp cu plata impozitului pentru Rânca, să reamplaseze macar în 5-6 locuri din stațiune containere publice mari pentru gunoi! Domnilor Leuștean și Turbaceanu…chiar dacă nu luați voturi din Rânca, să știți că mulți dintre oamenii care tranzitează Rânca se întreabă dezamăgiți cine administrează această zonă! Dacă vi se pare o mândrie de pus în CV-ul administrativ, continuați să fiți indiferenți! Probabil că nu aveți idee cât de greu se colectează în primavară din pădure aceste cantități de gunoi…nu v-am văzut în nicio astfel de acțiune! Goana după bani este condusă de o strategie tâmpită. Crezând că fortează proprietarii să contracteze instant servicii de colectare a gunoiului, primăriile au mers pe mâna operatorului privat și au ridicat din Rânca acele containere mari în care oamenii mai aruncau gunoiul, pe principiul: “nu vor avea încotro și ne vor contacta pentru contractul de gunoi”. În lipsa acestora, unii generează ceea ce vedeti în imaginile de mai jos. Pozele sunt de aseară, de la Coada Râncii și din păcate nu sunt singurele. Este normal să se plăteasca orice serviciu, însă este primordial să se găsească o soluție astfel încât să nu se arunce astfel gunoiul. Până găsesc ei proprietarii la casele din Rânca pentru a semna contractul, trebuie să le includă implicit taxa în aceeasi tranșă cu plata impozitului. Însa, dacă nu au avut mica idee de a rezolva apriori acestă problemă, este inadmisibil să nu pună între timp la dispoziție un loc în care oamenii să poată pune o pungă de gunoi. Mai ales ca sunt câteva mii de oameni zilnic în Rânca, turiști pentru o zi, care nu aparțin vreunei unități de cazare, nu toți plimba gunoiul în portiera mașinii până acasă. În acest moment, în Rânca, nu există absolut niciun coș de gunoi și niciun punct public în care cineva ar dori să arunce o punga cu gunoi menajer”,  a postat politicianul pe pagina de facebook.

2 comentarii

  1. Ca sa poti sa iei oamenii la scandal trebuie mai intai sa asiguri o colectare saptamanala a gunoiului. Orice cumperie e plin de cutii si plastic. Unde draci sa le pui daca nu vine nimeni sa ia gunoiul?

    • Mai intelighentule, daca poti duce in varful muntelui o sticla , un pet de bere sau suc plin , poti la fel de bine sa i transporti si gol dupa ce ai bagat berea la troaca. La tine acasa , nu sa l arunci in padure . E simplu dar trebuie sa ti puna tie statul la cur un cos de gunoi umblator , sa te urmareasca pe partie sau prin padure . Bineinteles , tu esti incompatibil . Gunoi cu gunoi sunt incompatibili .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*